loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gündoğdu: Cumhuriyet rejiminin temeli akıl ve bilimdir

CHP'li Gündoğdu: Cumhuriyet rejiminin temeli akıl ve bilimdir
Tarih: 27.10.2016 - 13:13
Kategori: Siyaset

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Cumhuriyetin ilanın 93. yılında ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Cumhuriyetin ilanın 93. yılında ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Gündoğdu'nun açıklaması şöyle:

93 yıl önce bugün milletimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde dünya tarihinde eşi ve benzeri olmayan ve mazlum milletlere yol gösteren büyük bir destan yazmıştır.

Milletimiz her tür zorluklara göğüs gererek, kahramanca mücadele etmiş ve emperyalist kuşatmayı kaldırarak Cumhuriyeti kurmuş ve gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Cumhuriyet; ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı temsil eden bir rejimdir.

Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğu yeni yönetim biçimi olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. 
 
Cumhuriyet rejiminin temelinin akıl ve bilim olduğunu Mustafa Kemal Atatürk şu sözünde açıkça vurgulanmıştır:
"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır." 

Bugün ülkemizin içte ve dışta yaşadığı tüm sıkıntıların temel sebebi de akıl ve bilimden uzaklaşılmasıdır.
14 yıllık AKP hükümetleri Cumhuriyet değerlerini görmezden gelerek akıl ve bilimden uzaklaşmış, ayrışmanın, kutuplaşmanın ve kayırmanın önünü açmıştır.

Ayrışma, kutuplaşma ve Cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, laik demokratik sosyal devlet ilkesinden uzaklaşmak içte ve dışta sorunlarımızın daha büyümesine neden olmuş terör, savaş, göç ve güvenlik günlük sorunlarımızın bir parçası haline gelmiştir.

Bizler, Cumhuriyetin 93.yılında tüm zorluklara, engellere, iç ve dış düşmanlara rağmen Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe taşıma yolunda ödünsüz ve korkusuz mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygularla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ve onurla kutluyor, saygılar sunuyorum.     

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü                                                                                               

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları