loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İrgil'den hekim açığı sorununa çözüm önerisi

CHP'li İrgil'den hekim açığı sorununa çözüm önerisi
Tarih: 12.02.2016 - 17:30
Kategori: Siyaset

Sağlık Bakanlığı uzun süredir gündemde yer alan uzman hekim açığı sorununu yurtdışından hekim ithal ederek çözme peşindeyken, CHP’li vekil Ceyhun İrgil konuya farklı bir boyut kazandırdı.

Sağlık Bakanlığı uzun süredir gündemde yer alan uzman hekim açığı sorununu yurtdışından hekim ithal ederek çözme peşindeyken, CHP’li vekil, doktor açığını kapatmak için önemli bir kaynak önerisinde bulundu: “Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’den mezun olmuş, dilimizi bilen bin tane diplomalı işsiz hekim var. Onları işe almak Türkiye için maddi manevi kazanç demektir.”

Plan Bütçe Komisyonu’nda perşembe günü MEB bütçesi görüşmeleri sırasında Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a konuya ilişkin önerisini şu sözlerle iletti:

“Sağlık Bakanımız çırpınıyor, doktor yok, doktor yok. Yurtdışından getirip bir dolu Türkçe bilmeyen doktor işe başlatıldı. Oysa sizin elinizde doktor var. Ben size doktor kaynağı söyleyeyim. Şu an, Türkiye’de Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’den mezun olmuş bin tane doktorumuz var, mezun, tıp fakültesi diplomalı ama doktorluk yapamıyorlar. Gelin, mezun oldukları okulları akredite edin, zaten birçoğu YÖK’le akredite üniversiteler. Staj mı yapacaklar, uyum programına mı alacaksınız, bin tane doktoru işe başlatın. Bunlar üstelik Türk vatandaşı çocuklar, hepsi bu vatanın, bu toprağın çocukları. Üstelik para da harcamayın. Direkt pratisyen hekim olarak kullanmaya başlayın...”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları