loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li İrgil: Masum eğitimcileri ispiyonlayarak bir yere varılamaz!

CHP'li İrgil: Masum eğitimcileri ispiyonlayarak bir yere varılamaz!
Tarih: 27.07.2016 - 13:12
Kategori: Siyaset

CHP’li Ceyhun İrgil, eğitim camiasına vicdan çağrısında bulundu: Fırsat bu fırsat deyip bürokratlara iftira atarak, masum eğitimcileri ispiyonlayarak bir yere varılamaz!

15 Temmuz sonrasında en fazla travmaya uğrayan kurumlardan birinin MEB olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, eğitim camiasına vicdan çağrısında bulundu: Fırsat bu fırsat deyip bürokratlara iftira atarak, masum eğitimcileri ispiyonlayarak bir yere varılamaz!

Demokrasiye karşı yapılan darbe girişiminde rol alan, destek olan, hatta darbeyi onaylayanlara hukuka uygun soruşturmaların yapılması ve suçu belirlenenlerin mutlaka cezalandırılmasından yana olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Arada masum insanların olabileceği unutulmamalı” dedi.
İrgil, “Böyle zamanlarda gerçek vatanseverler parti ve siyasi görüşlerini bir kenara bırakır ve yaraları onarmaya çalışır. Yaşadığımız travmayı ve yarayı, yeni kanamalara ve yeni acılara meydan vererek onaramayız” diye konuştu.

BİNLERCE EĞİTİMCİ TEDİRGİN

15 Temmuz sonrası süreçte Milli Eğitim Bakanlığı’nın en fazla travmaya uğrayan kurumlardan biri olduğuna dikkat çeken İrgil, bu terör örgütüyle geçmişte bizzat ilişkili olanların kendilerini kurtarmak veya kendilerine yer açmak için ahlaksızca bir muhbirlik yarışı ile iftira kampanyasına giriştiklerini söyledi. 

“Rakiplerini ve sevmedikleri insanları karalamak için 15 Temmuz’u fırsat bilen bir dolu karaktersiz var” diyen TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi İrgil, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
“Bu süreçte, fırsat bu fırsat deyip MEB bürokratlarına iftira atarak, masum öğretmen ve yöneticileri ispiyonlayarak bir yere varılamaz. Şu anda binlerce eğitimci tedirgin çünkü herkes birbirini ihbar etme yarışında. Eşi sendika üyesi, Bank Asya’dan havale yaptı, çocukları cemaat okullarına gidiyordu, muhalifti gibi vicdan sınırlarını zorlayan yüzlerce nedenle hatta yöneticisi hoşlanmıyor diye nice masum insanın açığa alınması, işsiz kalması ama daha da önemlisi ‘terörist’ olarak karalanmasıyla karşı karşıyayız. Çıkarcı, fırsatçı ve ahlak düşkünü kişilerin kanıta dayanmayan nefretle ve kendilerini kurtarmak için yaptığı ihbarlar işleme konmamalıdır. Asıl incelenmesi gerekenler bu ihbarcılardır.”

EĞİTİM ORDUSU HAZIRLANMALI

MEB bürokratlarının eylülde okulların olabildiğince normal koşullarda açılması için gece gündüz demeden çalıştığının düşünülmesi gerektiğini belirten İrgil, MEB üst düzey bürokrasisini ihbarlarla meşgul etmenin, iftiralarla morallerinin bozmanın yanlış olduğunu söyledi. 

İrgil, “Zira önümüzde terör ile mücadele için en önemli savaşlardan biri ‘eğitim ordusunun’ hazırlanmasıdır. Bırakalım da işlerini yapsınlar. Çünkü eylülde açılması gereken binlerce okul, öğretmenleri ile buluşmayı bekleyen milyonlarca çocuk ve görev yapmak için sabırsızlanan binlerce öğretmen var” diye konuştu. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları