loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kösedağı'ndan vakıfların yurtlarına karşı 'İSYURT' önerisi

CHP'li Kösedağı'ndan vakıfların yurtlarına karşı 'İSYURT' önerisi
Tarih: 16.10.2017 - 17:54
Kategori: Gündem

İBB CHP Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, ‘’Belediye olarak bir karar alalım ve ‘İSYURT’ kuralım. Hem meclisimizden vakıflara her ay bütçe ya da taşınmaz aktarmak zorunda kalmayız hem de öğrencilerimiz o vakıfların insafına kalmaz’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, İBB Meclisinde, belediyeye ait arazi ve taşınmazların çeşitli vakıflara tahsis edilerek öğrenci yurdu olarak kullanılması ile ilgili bir öneri sundu. Kösedağı, ‘İSYURT’ kurulmasını teklif ederek, “Çocuklarımıza vakıflar eğitim vereceğine devlet eğitim versin” dedi.

Kösedağı, belediye bünyesinde oluşturulacak yurtlarla öğrencilere barınma ve konaklama imkanı sağlanması gerektiğini, böylelikle hem ekonomik anlamda avantaj sağlanacağını hem de vakıfların öğrencileri istismar etmesinin önleneceğini savundu.

İBB Meclisinde söz alan Kösedağı, İBB’nin vakıflarla yaptığı protokol ile ilgili görüş bildirdi. Eğitimin devletin görevi olduğunu belirten Kösedağı, “İBB’nin İSPARK gibi İSTOÇ gibi büyük şirketleri var. Ben de burada şunu teklif ediyorum; belediye olarak bir karar alalım ve ‘İSYURT’ kuralım. Hem meclisimizden vakıflara her ay bütçe ya da taşınmaz aktarmak zorunda kalmayız hem de öğrencilerimiz o vakıfların insafına kalmaz. Çocuklarımıza vakıflar eğitim vereceğine devlet eğitim versin” dedi.

Kösedağı'nın önerisi AKP’li Meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları