loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özcan, Diyarbakır ziyareti sonrası Mecliste konuştu

CHP'li Özcan, Diyarbakır ziyareti sonrası Mecliste konuştu
Tarih: 12.02.2016 - 17:01
Kategori: Siyaset

Diyarbakır Sur İlçesinden CHP heyeti olarak yeni geldiklerini ifade eden Özcan, Meclisi bölgede yaşanan çatışmalı ortamın sonlandırılması için diyalog kurmaya çağırdı.

Diyarbakır Sur İlçesinden CHP heyeti olarak yeni geldiklerini ifade eden Özcan, Meclisi bölgede yaşanan çatışmalı ortamın sonlandırılması için diyalog kurmaya çağırdı. Darbe ve sıkıyönetim dönemlerinden daha uzun süre sokağa çıkma yasakları uygulandığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili, bölgede çokça şehit olduğu gibi ölen siviller olduğunu ifade etti. Sur İlçesinin boşaltılarak insanların yerinden yurdundan edildiğini ekledi.

"HALK ÖZEL HAREKATLA HENDEKLER ARASINDA SIKIŞMIŞ DURUMDA"

Ali Özcan, bölge halkının hendek siyaseti ile devletin özel harekat tavrının arasında sıkıştığını ve büyük acılar çektiğini belirtti. Tanklarla toplarla yıkılan Sur'da çokça tarihi eserin yok edildiğini söyledi. Barışın ve hukukun üstünlüğünü egemen kılabilmek için insani değerlerde ortak hareket edilmesi gerektiğini ekleyen Özcan, Sur İlçesinin yeniden inşasının uzun yıllar alacağını ve bu durumun büyük haksızlık olduğunu ifade etti.

"ORADA HALK 'KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUM' DİYOR"

Ali Özcan konuşmasında şunları ifade etti: "90'lı yıllarda köyler boşaltıldı, şimdi İlçeler boşaltılıyor. Buna hakkımız var mı? Oradaki halkımız şunu istiyor: 'Temel hak ve özgürlükler konusunda eşit vatandaş olmak istiyorum' diyor. 'Batıda ne varsa onları sizinle birlikte yaşamak istiyorum' diyor. En temel hak olan yaşam hakkını talep ediyorlar. 'Yarınlarda analar, çocuklar ölmesin' diyorlar. Doğusuyla batısıyla kardeşçe yaşamak istiyorlar.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları