loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özdiş Başbakan'a sordu: Adana'nın geleceği ne olacak?

CHP'li Özdiş Başbakan'a sordu: Adana'nın geleceği ne olacak?
Tarih: 27.07.2016 - 13:29
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı risk bilgileri raporunda Adana’nın çoğu sıralamada 1. Sırada olması üzerine Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı risk bilgileri raporunda Adana’nın çoğu sıralamada 1. Sırada olması üzerine Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşılan ve basında da sıkça paylaşılan söz konusu raporda Adana, batık alacaklar listesinde bireysel krediler, kredi kartı ve ihtiyaç kredilerinde zirve yaptı.

Uzun yıllardır yüksek işsizlik oranıyla dikkat çeken Adana’nın batık kredi konusunda da ilk sıralarda olmasının doğal olduğunu vurgulayan CHP’li Özdiş, ‘ Ekonomisinin belkemiği tarım olan Adana’da, ulusal tarım politikalarının işlevsizliği ve IPARD gibi tarım destekleme programlarının Adana’yı kapsamaması gibi etkenler, işsizlik ve batık kredi gibi konularda ilimizin ilk sırayı almasına neden olmaktadır’ diye devam etti.

ADANA’NIN GELECEĞİ NE OLACAK?

Binali Yıldırım’a yönelttiği sorularda durum hakkında Başbakan’ın görüşünü soran Özdiş, İlerleyen yıllarda bu istatistiklerin iyileştirilmesi için ne gibi uygulamalar düşünüldüğünü sorarak işsizlik ve batık kredi konularının beraberinde suç oranlarında artışı getirdiğini belirtti.

ADANA’YA VERİLEN VAATLER NE OLDU?

Adana halkının, şehirleri için ‘görmezden geliniyor, öksüz evlat’ yorumları yaptığını söyleyen İbrahim Özdiş şöyle devam etti :

“14 yıllık AKP iktidarı döneminde Adana’ya hangi vaatler verilmiş, hangileri yapılmış, hangileri unutulmuş veya görmezden gelinmiştir?” 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları