loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sarıhan skandal anaokulu etkinliğini Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Sarıhan skandal anaokulu etkinliğini Meclis gündemine taşıdı
Tarih: 26.05.2017 - 14:23
Kategori: Eğitim

CHP Milletvekili Şenal Sarınhan, İstanbul Esenyurt’ta Tıfıl Anaokulu’nda mezuniyet gecesi adı altında düzenlenen etkinliği Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Şenal Sarınhan, İstanbul Esenyurt’ta Tıfıl Anaokulu’nda mezuniyet gecesi adı altında düzenlenen etkinliği Meclis gündemine taşıdı.

Sarıhan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde; “İstanbul Esenyurt’ ta, Semazen, Çanakkale Savaşı Piyesi, 7 Cüceler Ront, İlahi ve Şiirler adı altında etkinliklerin düzenlendiği Tıfıl Anaokulu Mezuniyet Gecesi’nde 3-6 yaş arasındaki çocuklara gelinlik ve damatlık giydirilerek evlendirilmiş, gelin yapılan kız çocuğunun beline erkek kardeşi tarafından kırmızı kuşak bağlanmış, evliliğin ardından birlikte yaşayacakları eve getirilmişlerdir. Bununla da yetinilmemiş, çocuklar evlendirildikten sonra hacca gönderilmiş ve küçücük erkek çocukları korkutucu silah sesleri arasında 'şehit' edilmiş, Pamuk Prenses ve 7 cücelere dua okutulmuştur. Düzenlenen bu etkinlik mezuniyet gecesinden çıkmış, adeta savaş ve ölümün kutsandığı bir gösteriye dönüşmüş ve çocuklara evlilik öğütlenmiştir” sözleriyle naklettiği olayın çocuk hakları konusunda altına imza atılan ulusal ve uluslararası sözleşmelere uygun olup olmadığını sordu.

ETKİNLİK BM ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİNE UYGUN MUDUR?

Anayasa tarafından güvence altına alınmış olan çocuğun üstün yararı ilkesini hatırlatan Sarıhan, “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 29. Maddesinde ifade edilen “Çocuğun, anlayışı, barış, hoşgörü, cinsler arası eşitlik ve ister etnik, ister ulusal, ister dini gruplardan, isterse yerli halktan olsun, tüm insanlar arasında dostluk ruhuyla, özgür bir toplumda, yaşantıyı, sorumlulukla üstlenecek şekilde hazırlanması” ilkesiyle uyuşmakta mıdır?” diye sordu. Sarıhan, söz konusu anaokulunda pedagojik formasyona sahip kaç öğrenmen olduğunu ve denetimlerin ne kadar sürede bir yapıldığının da açıklanmasını istedi.

Sarıhan, bu ve benzeri etkinliği düzenleyen sorumlular hakkında herhangi bir soruştuma yapılıp yapılamayacağının da yanıtını istedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları