loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Sındır: Böyle tarafsızlık olmaz!

CHP'li Sındır: Böyle tarafsızlık olmaz!
Tarih: 27.03.2017 - 16:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ''Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini edecek ama partili olacak. Böyle tarafsızlık olmaz. Cumhurbaşkanı bugün devletin tüm imkanlarıyla evet kampanyasına çalışıyor" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bornova Çamdibi’nde Demokrasi Evi'nin açılışında vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanın devletin tüm imkanlarıyla evet kampanyası yürüttüğünü söyleyen Sındır, “Devletin bütün gücü, bütün kurum ve kuruluşlarıyla şu anda evet kampanyasının peşinde. Devlet gücü ile evet kampanyası! Evet için söyleyebilecekleri herhangi bir geçerli nedenleri yok. Fakat Hayır diyecekleri kötülemekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Bize düşen görev kapı kapı dolaşıp 80 milyon yurttaşımızın tamamına ulaşmak, ellerini sıkmak, milli mücadeledeki gibi azimle, kararlılıkla çalışmak ve bu değişikliği anlatmak" diye konuştu.

“EGEMENLİK MİLLETİNDİR”

Sındır “Bizler Meclis’te belli bir siyasi görüşün temsilcileriyiz. Biz Meclis’te Milletvekilleri olarak yemin ediyoruz. Anayasaya sadakatten ayrılmayacağımıza, Büyük Türk Milletinin önünde yemin ettik. Devletin varlığı ve bağımsızlığına; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne sadık kalacağımıza ant içtik. Bu bir tarafsızlık yemini değildir. Bir siyasi partinin milletvekili olarak ant içtim ama bu ilkelere namusum ve şerefim üzerine yemin ettim. Şimdi egemenliğin milletten alınıp tek kişiye, tek akla verilmesine vatandaşlarımızla birlikte dur diyeceğiz, izin vermeyeceğiz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” dedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE YAZAN TARAFSIZLIK SÖZDE TARAFSIZLIKTIR!”

Milletvekili yemininden sonra Cumhurbaşkanının yemini hatırlatan ve vatandaşlara okuyan Sındır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı hepimizin yüce makamıdır. Büyük Türk Milletinin, devletimizin en yüce makamıdır. Ve o makama milletin iradesi ile seçilmiş olan kişi tarafsız kalacağına ant içer. Anayasaya sadakatle bağlı kalacağına ant içer. Atatürk İlke ve İnkılaplarına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne aynı bir milletvekili gibi ant içer. Ama bir fark vardır tarafsız kalacağına ant içer. Cumhurbaşkanlığı hepimizin yüreğinde, kalbinde yeri olan devletimizin en yüce makamıdır. Ama mevcut Cumhurbaşkanımız maalesef her yerde, her şekilde, her koşulda, devletin bütün imkanlarıyla valiliklerin düzenlediği açılışlarda, törenlerde herkese eşit olması gereken Cumhurbaşkanı evet kampanyası yapıyor. Ve hayır diyenleri terörist gibi göstermeye, algı yaratmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini edecek ama partili olacak. Böyle tarafsızlık olmaz. Getirilmek istenen Anayasa değişikliğinde yazan tarafsızlık sözde tarafsızlıktır. Bugün Anayasa değişikliğiyle parti devleti getirilmek isteniyor.”

“DEVLET GÜCÜ İLE EVET KAMPANYASI”

Konuşmasının sonunda devletin tüm gücünün evet kampanyasında kullanıldığını söyleyerek sözlerini sonlandıran Sındır, “Devletin bütün gücü, bütün kurum ve kuruluşlarıyla şu anda evet kampanyasının peşinde. Devlet gücü ile evet kampanyası! Evet için söyleyebilecekleri her hangi bir geçerli nedenleri yok. Fakat Hayır diyecekleri kötülemekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Bize düşen görev kapı kapı dolaşıp 80 milyon yurttaşımızın tamamına ulaşmak, ellerini sıkmak, milli mücadeledeki gibi azimle, kararlılıkla çalışmak ve bu değişikliği anlatmak” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları