loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tanal: PYD örgütünü iktidarınız Ankara'ya çağırdı mı?

CHP'li Tanal: PYD örgütünü iktidarınız Ankara'ya çağırdı mı?
Tarih: 12.02.2016 - 18:51
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, PYD’nin Terör örgütü olup olmadığını Genel Kurul’da Bakana Yazılı soru Önergesi ile Başbakan’a sordu!

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, PYD’nin Terör örgütü olup olmadığını Genel Kurul’da Bakana Yazılı soru Önergesi ile Başbakan’a sordu!

CHP’li Tanal 11.02.2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda aldığı söz esnasında Bakan’a PYD ile ilgili sorular yöneltti. 

Tanal’ın Bakan’a soruları şu şekilde oldu: Sayın Bakan, PYD örgütünü iktidarınız hiç Ankara'ya çağırdı mı? Çağırdıysa kaç sefer çağırdı? Görüşülen konular nelerdi? Bugün için iktidarınız PYD'ye "terör örgütü" diyor, eğer Türkiye'ye siz PYD'nin liderini çağırdıysanız, görüşüldüyse, "terör örgütü" diyorsunuz, bu yardım ve yataklık anlamına gelmez mi? Ayrıca, "terör örgütü" deniliyorsa, Bakanlar Kurulunuzca PYD'nin terör örgütü olduğuna ilişkin bir kararınız var mı? Resmî Gazete'de ilan ettiniz mi? Bu anlamda kamuoyuna sürekli, böyle bir bilgi kirliliği var, bu konuda net bir bilgi verir misiniz?

Tanal’ın sorularına net bir yanıt beklenirken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK’ın, “PYD’nin terör örgütü olduğu açıktır. PYD’nin Ankara’ya çağırıldığına yönelik benim herhangi bir bilgim yok. Bakanlar Kurulu ile ilgili bu kendi alanım olmadığı için cevap vermek durumunda değilim. Şuanda hakikaten bir bilgi yok.” demesi üzerine Tanal, bugün Başbakan DAVUTOĞLU’nun da cevaplaması istemi ile Yazılı Soru Önergesi verdi.

TANAL, “PYD Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasal hükümlerine ve Uluslararası Hukuk ve sözleşmelere göre bir grubun/örgütün “Terör Örgütü” sayılabilmesi için Bakanlar Kurulu tarafından Karar alınıp Resmi Gazete’de yayımlanması gerekmektedir. Bu nedenle Başbakan’ın bu soruları cevaplaması önemlidir.” dedi.

Tanal’ın Başbakan’a sorduğu sorular da şu şekilde:

PYD’nin terör örgütü olup olmadığına ilişkin düşüncelere ve söylemlere açıklık getirilmesi maksadıyla aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur.

1) PYD’nin “Terör Örgütü” olduğu söylemlerinden yola çıkarak PYD’nin terör örgütü olduğu Kararı Bakanlar Kurulu tarafından alınmış mıdır?

2) PYD’nin “Terör Örgütü” olduğu Resmi Gazetede yayımlanmış mıdır?

3) Cumhurbaşkanı’nın ve Bakanlar Kurulu’nun PYD’yi terör örgütü olarak nitelendirmesine rağmen PYD’nin terör örgütü olduğuna ilişkin bir karar alınmamasının ve Resmi Gazete’de yayımlanmamasının gerekçesi nedir?

4) PYD’nin lideri Siyasi İktidar tarafından Türkiye’ye davet edilmiş midir? PYD’nin lideri davet sonucu Türkiye’ye gelmiş midir? PYD lideri Türkiye’ye gelmiş ise hangi amaçla gelmiştir?

5) PYD lideri Türkiye’ye geldi ise Siyasi İktidar ile PYD lideri arasında herhangi bir sözleşme/protokol imzalanmış mıdır? Herhangi bir Protokol/Sözleşme imzalanmış ise içeriği nedir?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları