loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Tezcan ve Ağbaba, Muş’ta

CHP'li Tezcan ve Ağbaba, Muş’ta
Tarih: 24.10.2014 - 08:11
Kategori: Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba, 'kardeş belediyecilik' uygulaması kapsamında Muş’a gitti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Veli Ağbaba, “kardeş belediyecilik” uygulaması kapsamında Muş’a gitti.

Aydın Didim Belediyesi ile Muş’un Kırköy ve Sarıpınar belde belediyeleri arasındaki “Kardeş belediyecilik” uygulaması çerçevesinde Muş’a gelen Tezcan ve Ağbaba, ilk olarak Kırköy beldesine gitti.

Tezcan ziyarette yaptığı konuşmada, doğu ve batıdaki CHP’li belediyeleri kardeş ilan ettiklerini belirterek, Muş merkeze bağlı Kırköy ve Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar belde belediyelerini Didim Belediyesi ile kardeş olarak belirlediklerini söyledi.

Bölgede IŞİD bahanesiyle yaşanan olaylara değinen Tezcan, “Türkiye’de demokratik hak ve özgürlükleri kullanma çerçevesindeki her türlü gösteri yürüyüşüne hiç kimsenin itirazı olmaz ancak hiçbir zaman ‘demokratik hak ve özgürlükleri kullanıyorum’ adı altında vatandaşlarımızın şiddete, teröre maruz kalması, çatışması, öldürülmesi kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

Gösteri yapanların da toplumda barışı zedeleyecek biçimde hareket etmekten sakınması gerektiğini belirten Tezcan, çünkü bu tip çalışmaların, kardeşlik projesini, birlikte yaşama kültürünü, çok kolay tahrip edebileceğini ifade etti.

Türkiye’de yüzlerce yıldan bu yana birlikte, birçok farklı kökenden vatandaşın bir arada, ortak yaşama kültürüyle el ele tutuşup yaşadığını vurgulayan Tezcan, “Bunu yok etmeye çalışan anlayışlar tarihin her döneminde oldu. Buna hiçbir zaman fırsat vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz” diye konuştu.

TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülen “güvenlik paketini” değerlendiren Tezcan, “güvenlik paketini”, “panik ve fırsat yasası” olarak gördüklerini kaydetti.

CHP'li Tezcan ve Ağbaba, Muş’ta

Tezcan, iktidarların şiddetlerini artırmak, özgürlüklerini, demokrasiyi ortadan kaldırmak, ceberut devlet geleneğini yerleştirmek üzere zaman zaman bu tip dönemleri fırsat bildiğini söyleyen Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu dönemlerde bir başka diktatörlük yasalarını çıkarmak, tarihin her döneminde, her ülkede olmuştur. Bunu fırsat bilerek toplumda ‘güvenlik paketi’ adı altında demokratik hak ve özgürlükleri, hukuku yok edecek bir anlayışı doğru bulmuyoruz. O kanun taslağında özellikle katalog suçlarının arttığını, sınırları belli olmayan devletin güvenliğine karşı ve anayasal düzene karşı suçlar başlığı altında çok geniş bir çerçeve çizildi. Bu geniş çerçevenin, 12 Eylül 1980′de Kenan Evren’in çizdiği çerçevenin aynısı olduğunu görüyoruz ve itiraz ettiğimiz şey budur. Yoksa toplumda güvenliğe hiçbir vatandaşımız itiraz etmez.”

Tezcan, yaşadığı coğrafyada güven içinde bulunmanın herkesin temel hakkı olduğunu belirterek, iktidarların “güvenlik sağlıyorum” bahanesiyle özgürlükleri ortadan kaldıracak bir sistem yaratmaya başladıkları anda, toplumun ciddi biçimde temel hak ve özgürlüklerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını, kendilerinin de bu düşünceye itiraz ettiğini ifade etti.

Ağbaba ise Didim’le kardeş belediye olan Kırköy ve Sarıpınar belediyelerine hem araç gereç hem proje anlamında her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirerek, daha önce köyünden çıkamayan kadın ve çocukların Didim’e gitmelerini sağlayarak sosyal anlamda etkileşim sağlayacaklarını da aktardı.

Ziyarette, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da yer aldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları