loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Torun: Bu anayasa Türkiye'yi bölünmeye götürür

CHP'li Torun: Bu anayasa Türkiye'yi bölünmeye götürür
Tarih: 27.03.2017 - 17:03
Kategori: Gündem

İlçelerde referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kumru’da Anayasa maddelerini vatandaşlara teker teker anlattı.

İlçelerde referandum çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kumru’da Anayasa maddelerini vatandaşlara teker teker anlattı. Torun, sokakta, pazarda ve kahvelerde yaptığı ziyaretlerde getirilmek istenen Anayasanın Türkiye’yi eyalet sistemine götüreceğini söyledi. Yaptığı konuşmalarda ‘Başkanlık sitemi demek federasyon demektir. Bu da Türkiye’yi bölünmeye götürecek, felakete sürükleyecektir. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanlığının yerine partili Cumhurbaşkanlığı geliyor. Bir siyasi partinin genel başkanı tarafsız Cumhurbaşkanı olamaz. 80 milyon Türk insanını kucaklamaz, bir arada tutamazsa Millet parçalanır. Millet parçalanırsa, devletin toprakları da parçalanacaktır. Şimdiden hayır diyenler terörist ilan ediliyor, hain ilan ediliyor. İşte terör örgütlerinin de istediği budur. Evet diyen de, hayır diyen de bizim insanımız. Bu vatan toprakları üzerinde yıllardır bir arada kardeşçe yaşadık. Birlikte ürettik, birlikte paylaştık. Meclisine, Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyenlere terörist diyenler, önce kendi yaptıklarını bir düşünsünler, PKK ile masaya oturup anlaşma yapanlar, FETÖ ile yıllarca birlikte devletin bütün kurumlarını çökertenler, onlara yardım ve yataklık yapanlar şimdi bu Anayasa ile Türkiye’nin geleceğini karartmak istiyor.’dedi. Torun, Türk milletinin 16 Nisan’da Hayır diyerek bunlara dur diyeceğine, vatanına, milli birliğine, bütünlüğüne sahip çıkacağına emin olduğunu söyledi.

‘HİÇBİR VATANSEVER BU ANAYASAYA EVET DİYEMEZ’

Kumru’da ziyaretlerini bitirdikten sonra Ordu merkezde İzmir Milletvekili Tuncay ÖZKAN, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve Süleyman Çelebi ile Hayır’ı anlatmaya devam etti. İl ve ilçe başkanları ve partililerle birlikte yaptıkları toplantılarda, Milli iradenin tecelli ettiği, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Meclis’i etkisizleştiren, neredeyse bütün yetkilerini elinden alan bu Anayasa değişikliğine gerçek vatansever, milliyetçi ruha sahip hiçbir Türk insanının evet demeyeceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ’97 yıl önce egemenlik Saraydan alınıp halka verilmiştir. Bu ülkeyi kurtaranda, kuranda Gazi Meclistir. Şimdi milletin egemenliği tekrar halktan alıp Saraya vermek istiyorlar. Niye tek bir kişi her şeye karar versin, canı ne istiyorsa istediği gibi yapsın. Canı istediğin de hiç kimseye sormadan Meclis’i fesh eden, istediğinde ülkeyi savaşa sokabilen, 80 milyon Türkiye’nin bütçesini yapan, parasını istediği gibi harcayabilen bir kişi düşünün. Bu ülkeyi felakete sürüklemek değil de nedir? Hem Cumhurbaşkanı olsun, hem başbakan, hem de Parti Genel Başkanı olsun. Bunun adı ‘Tek Adam’lık tır. Bütün yetkileri, Türkiye’nin tapusunu tek bir kişiye vermek isteyenler Türkiye’yi, Türk insanını seviyor olamaz. Milletin geleceğini düşünüyor olamaz. Köylüsünün, işçisinin, esnafının, gençlerinin sorunlarını çözmek yerine siyasi istikballeri uğruna Türkiye’nin geleceğini gözden çıkaranlara milletimiz 16 Nisan’da Hayır diyecek, geçit vermeyecektir.’ dedi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları