loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Türkmen: Atatürk'ün ismine bile tahammülleri yok

CHP'li Türkmen: Atatürk'ün ismine bile tahammülleri yok
Tarih: 12.02.2016 - 14:32
Kategori: Siyaset

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Seyhan Atatürk İlkokulu İnşaatında Atatürk isminin silinmesini verdiği yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Seyhan Atatürk İlkokulu İnşaatında Atatürk isminin silinmesini verdiği yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Türkmen, “Bu zihniyet; Atatürk’ün ismine bile tahammül edemiyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Türkmen, Seyhan Atatürk İlkokulu’nun deprem hasarı nedeniyle 2013-2014 yılları arasında geçici olarak taşındığını İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kurtuluş Mahallesinde yine aynı isimle 28 derslikli okulun yapım işine başladığını kaydetti.

Okulun Adana’da 62 yıldır Atatürk İlköğretim Okulu adıyla eğitim-öğretim verdiğini hatırlatan Türkmen şunları söyledi:

“Okul inşaat çalışmaları başladığında inşaat tabelasında; ‘Adana Seyhan Atatürk 28 Derslik İlkokul İnşaatı’ yazarken, önceki gün tabelada Atatürk ismi kaldırılmış ve ‘Adana Seyhan 28 Derslik İlkokul İnşaatı’ yazılmıştır” Veliler ve mahalle sakinleri olaya tepki göstermekte, tabela değişikliği ile asıl yapılmak istenenin Atatürk’ün adını silerek, okulun imam hatip okuluna çevrileceğini iddia etmektedirler”

Okul inşaat tabelasındaki söz konusu değişikliğin; Atatürk’ün devrim ve ilkelerine, değerlerine hatta Atatürk ismine bile tahammül edemeyen AKP iktidarının gerçek zihniyetinin bir örneği olduğu yönündeki değerlendirme ve görüşlere neden olduğunu ifade eden Türkmen, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

1-Okul inşaatı tabelasında Atatürk isminin kaldırılmasını doğru buluyor musunuz? Bu konuda bir düzeltmeye gidilmesini sağlamayı düşünüyor musunuz?

2-Atatürk’ün ismine bile tahammül edemeyen bu kişi veya kişiler hakkında bir işlem yapacak mısınız?

3-Tabela değişikliğinin ardından inşaat tamamlandıktan sonra Atatürk’ün adı okulun isminden çıkarılacak mıdır?

4-Atatürk İlköğretim Okulu’nun imam hatip okuluna çevrileceği iddiaları doğru mudur? Bu yönde Bakanlığınız ya da ilgili birimlerinin almış olduğu bir karar var mıdır? Varsa bu kararların nedenlerini ve gerekçelerini açıklar mısınız?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları