loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li vekil sordu: Rasim Ozan Kütahyalı, Bank Asya kredisini ödüyor mu?

CHP'li vekil sordu: Rasim Ozan Kütahyalı, Bank Asya kredisini ödüyor mu?
Tarih: 24.11.2017 - 15:15
Kategori: Gündem

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Boşnaklara yönelik skandal sözleri nedeniyle Beyaz TV'den kovulan Rasim Ozan Kütahyalı-Nagehan Alçı çiftinin Banka Asya'dan aldıkları krediyi ödeyip ödemediklerini sordu.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Boşnaklara yönelik skandal sözleri nedeniyle Beyaz TV'den kovulan Rasim Ozan Kütahyalı-Nagehan Alçı çiftinin yalı almak için Banka Asya'dan çektikleri kredinin akıbetini sordu.

Erkek, Başbakan'ın Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Kamuoyunda bu gibi isimlerin FETÖ ile ilişkisine rağmen herhangi bir yaptırıma uğramaması hakkında ileri sürülenler; çok yüksek miktarlarda alınan kredilere ve bunların nasıl ödendiğine dair iddia edilenler, FETÖ ile ilişkisi olmamasına rağmen süreçte mağduriyet yaşayanlar tarafından da tepkiyle karşılanmakta ve kafalarda soru işaretleri doğurmaktadır" dedi.

CHP'li Muharrem Erkek, Başbakan Binali Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

-Bank Asya'nın borç ve alacaklarını devralan kamu kurumu olduğu düşünüldüğünde; kredi ve/veya kredi kartı borçlarının ne kadarı geri ödenmiştir? Borcu olanlardan kaçı firari ya da tutuklu konumundadır? Bunların borçları için ne gibi bir işlem yapılmaktadır? Borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı kaçtır?

-Irkçı, ülkemizde yaşayan her kesimin tepkisini çeken açıklamalara imza atan Rasim Ozan Kütahyalı'nın aldığı kredi ve bunun aylık ödemeleri ne kadardır? Bu kredi kaç yıllık çekilmiştir? Bunun ne kadarı geri ödenmiştir? Bank Asya ile mali ilişkileri, FETÖ kumpaslarına desteği, o dönem ki kimi belgelerin yargı organlarından önce sızdırılarak taraflarınca açıklanması gibi şeyler düşünüldüğünde bu kişiyle ilgili herhangi bir adli süreç yürütülmekte midir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları