loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 4 Mayıs saray darbesi

Kılıçdaroğlu: 4 Mayıs saray darbesi
Tarih: 05.05.2016 - 15:55
Kategori: Gündem

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu için "Davutoğlu 23.5 milyon kişinin iradesiyle değil 1 kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır" dedi.

Başkent Ankara'da bugün hareketli saatler yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü MYK toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye Sayın Davutoğlu başbakanlığında 2 kez seçimlere girmiş. 7 Haziran'da yüzde 40.87, 1 Kasım'da da yüzde 49.5 oy almıştır. Başarılı bir sonuçtur. Yani parlamenter demokratik sistemin kuralları doğrultusunda Davutoğlu Başbakan olmuştur.

Davutoğlu'nun meşruluğu tartışılmamıştır. Sayın Davutoğlu'nu Başbakanlık koltuğuna milli irade getirmiştir. Ancak Davutoğlu 23.5 milyon kişinin iradesiyle değil 1 kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır.
Bu bir kişi ülkesinin demokrasisini değil, kendi koltuğunu ve diktasını düşünen kişidir. Oysa demokrasi adına doğru olan Davutoğlu'nun 23 milyon kişinin iradesine saygı duyup direnmesiydi. Beni bu koltuğa halk getirdi demesiydi. Yani 4 Mayıs Saray Darbesi'ne direnmesiydi.

Bu milli iradeye bağlılığın göstergesidir. Davutoğlu malesef bunu yerine getirememiştir. 4 Mayıs Saray Darbesi’ni bir parti içi durummuş gibi görünmemesi gerekmektedir. Bütün kadroların 4 Mayıs Saray Darbesi'nin kabul etmiş olması acıdır.

Ülkenin meşru Başbakanı’na 4 Mayıs Saray Darbesi'ni yapanlar bilsinler ki Cumhuruiyet Halk Partisi buna izin vermeyecektir.

Darbecileri yeneceğiz kimsenin de bundan şüphesi olmasın.

NTV Haber 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları