loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'nin referandum aracına saldırı!

CHP'nin referandum aracına saldırı!
Tarih: 27.03.2017 - 16:43
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın referandum çalışmalarında kullandığı parti aracının tüm lastikleri kesildi, 'hayır' yazılı görselleri çizildi. CHP İl Başkanı Ender Biçki, saldırıyı kınadı.

Balıkesir'de bu sabaha karşı Kızılay Caddesi'nde park halinde duran ve referandum çalışmalarında kullanılan CHP minibüsünün üzerindeki 'hayır' görselleri çizildi, yazılar kazındı, ayrıca aracın dört lastiği bıçakla kesildi. Aracın önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ender Biçki, bu duruma tepki gösterdi. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Onbaşıoğlu, DP İl Başkanı Tamer Alver ve partililer de açıklamaya katılarak, olayı kınadı. Biçki, yaptığı açıklamada bir partinin kampanyayı Balıkesir'de en az 20 aracı ile yürüttüğünü, devletin tüm olanaklarının bir partiye seferber edilmiş durumda olduğunu söyledi. Biçki, şöyle dedi:

"Biz ise tek aracımızla ama gönülden, yürekten bu kampanyayı yürütmeye çalışıyoruz. Bu sabaha karşı alçakça yapılan saldırı sonucu aracımız tahrip edildi. Şunu herkes bilsin ki bu tür baskılar bizi asla yıldıramayacaktır. Bu garip arabadan, tek araçtan ne istediniz? Ondanda mı korktunuz, ona da mı tahammül edemediniz? İnsanları kırdırmayın, toplumu kutuplaştırmayın, milleti ayrıştırmayın. Çünkü bu referandum sonrası yine yan yana, omuz omuza bu ülkede yaşayacağız. Ama şunu herkes bilsin ki, millet bu referandumda evet demeyecek, hayır diyecektir."


"BU SALDIRI CHP'YE YAPILMIŞTIR"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise araca yapılan saldırının CHP'ye yapılmış olduğunu öne sürerken şöyle dedi:

"İktidarı bir korku salmış durumda. Türkiye'de 'hayır' diyenlerin psikolojisi ve inancı çok yüksek. Onlar ise bir saldırı içinde. Bu, CHP ile AKP arasında bir yarış değildir. Türkiye'de AKP'ye, MHP'ye Saadet Partisi'ne de oy verenler de, toplumun geniş kesimi 'hayır' diyor. Çünkü bu halk yetkinin tek bir elde toplanmasını istemiyor. Bunun bir sistem değil, rejim değişikliği olduğunu görüyorlar. Parti aracımıza yapılan saldırıyı da nefretle kınıyorum. Kim yaparsa yapsın, kim örgütlerse örgütlesin CHP'lilere, bu ülkedeki demokrat, aydın insanlara boyun eğdiremeyecekler. Biz Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi araçsız da yola çıkabiliriz. Biz bu millete, 80 milyona inanıyoruz. Onlar bir kişiye inanıyor. Bu halk 16 Nisan'da gereken cevabı verecektir."

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları