loading
close
SON DAKİKALAR

CHP reddeder!

CHP reddeder!
Tarih: 28.06.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Bekaroğlu’nun raporu CHP’yi ilkelerinden uzaklaştırmak AKP ile aynı kulvara sokmak için hazırlanmış gibidir.

CHP Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Bekaroğlu’nun hazırladığı rapordan bazı satırları bu sütuna taşıdık. Mehmet Bekaroğlu geçen hafta sonu bu raporu eleştirenlere faşist damgası vurdu. Üstelik, kendisi Parti Meclisi’ne Genel Başkan tarafından kadın kotasından sokulan kişi değilmiş gibi, eleştirenleri “parti tabanından gelmeyen kişiler” diye niteliyor. Bekaroğlu sütunumuzda adını vermediğimiz Parti Meclisi üyesi için de “hayali” diyor. Ayıp ediyor. Bu Parti Meclisi üyesi bayramdan sonra yapılacak Parti Meclis’i toplantısında konuşacağı için adını vermek istemedi. Ancak madem Bekaroğlu “Böyle bir kişi yok, Melih Aşık uyduruyor” diye suçlamaya girişti. Biz de o kişinin izniyle adını açıklayalım. O kişi CHP Parti Meclisi üyesi ve geçen dönem İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’dür. Emekli savcı Ali Özgündüz’le dün Bekaroğlu’nun raporunu tekrar konuştuk. Ali Bey görüşünü tekrarladı:
- Sayın Bekaroğlu’nun yaptığı analizlerin tümü yanlıştır, bakış açısı yanlıştır. AKP ve HDP bizi hangi noktalardan vuruyorsa o da aynı noktalardan vuruyor..
- Mesela?
- Mesela CHP’nin Müslümanlarla sorunu var, diyor... Oysa CHP’nin gerçek Müslümanla dindarla asla sorunu olmamıştır... CHP nin münafıklarla, yobazlarla sorunu olmuştur...
Bizim görüşümüz de o yönde. Bekaroğlu’nun raporu CHP’yi ilkelerinden uzaklaştırmak AKP ile aynı kulvara sokmak için hazırlanmış gibidir.

ONAT

Gerçek bir aydın olan, 21 yıl önce The Marmara Pastanesi’nde patlayan bombayla hayattan ayrılan Onar Kutlar Gaziantepli olup, bu kentin onuru ve gururudur.
Onat’ın adı geçmişte belediyenin tiyatro salonuna verilmişti.
CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, yaptığı açıklamada Onat Kutlar’ın adının sessizce silindiğini iddia ediyor.
Onat’ın adını taşıyan salon tadilattan geçirilmişti.
Uğur Kalkan, diyor ki:
- Daha önce etkinlik davetiyelerinde yer olarak Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu yazarken, tadilat sonrası “Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu” diye yazılıyor.
Ayrıca Onat Kutlar ismi daha önce tiyatro girişinde yazılıyken şimdi girişte herhangi bir isim yazılı değildir
Gaziantep Belediyesi bir açıklama yapmalı!

TRT Trakya’yı Türkiye haritasından çıkardı!
Seçimlerde iktidara oy verilmezse olacağı budur!
Akif Kökçe

ORUÇ

Dinsel konularda derin bilgi sahibi değiliz. Ancak bu ülkenin insanı olarak en azından İslamiyeti, Müslümanlığı, orucu, namazı, iftarı, günahı, sevabı biliyoruz. Dinsel sömürüyü daha da iyi biliyoruz.
Her akşam TV’lerde iftarları izliyoruz. Siyasetin büyükleri iftar yemeklerinde vatandaş oruç açarken siyasi konuşma yapıyor. Örneğin başkanlık sistemini anlatıyor. Muhalefete çatıyor. Vatandaşları birbirine düşürecek konulara giriyor. Dinen böyle bir şey caiz olabilir mi? Orucunu bozmakta olan vatandaşın ihtiyacı olan şey siyasi konuşma mıdır? Vatandaşa verilen iftarlık karşılığında onun beynini ütülemek, zorla siyaset dayatmak hangi ülkede var?

Kalemkırdı n’oldu?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşuyor:
“Osmanlı’dan sonra Türkiye’de maalesef bir zulüm tarihi oldu. Öyle oldu ki camilerimiz ahır oldu, yıkıldı, tahrip oldu.”
CHP’li Mehmet Bekaroğlu, hazırladığı raporda, CHP’nin camileri ahır yapmadığı söylemlerinin AKP’nin iddialarını güçlendirmekten başka bir işe yaramadığını söyleyip, partisinin “Bunlar yanlıştı” diyerek özeleştiri yapmasını istemişti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Has Parti’den dava arkadaşının pasını yukarıdaki sözlerle değerlendirdi. Hangi camiler ahır oldu, diğer çamurcular gibi o da söylemedi.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, dün yaptığı yazılı açıklamada Numan Kurtulmuş’a “Camileri kim ahır yaptı, açıkla” diye sorarken aynı yanıtı herhalde partilisi Mehmet Bekaroğlu’ndan da bekliyor. Çetin Arık açıklamasında, cumhuriyet döneminde hiçbir caminin ahır yapılmadığını bildirirken AKP dönemine ait bazı “cami soruları” da sordu.
“Sizin döneminizde ise rant uğruna, para uğruna, yandaş uğruna camiler yıkıldı. Cami arsaları satıldı. Kayseri’deki tarihi Kalemkırdı Camii niye yerinden taşındı? Eski terminal camii niye yıkıldı? Tomarza’nın Çulha köyündeki cami arsası kime satıldı?”
Evet, cevap Numan Bey...

ÖZÜR: Gençlik Marşı’nın bestesini İsveç’ten getiren kişinin Ali Sami Yen olduğunu yazmıştık.Basiretimiz bağlanmış. Doğrusu Selim Sırrı Tarcan olacaktır...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları