loading
close
SON DAKİKALAR

CHP referandum çalışmalarını başlattı

CHP referandum çalışmalarını başlattı
Tarih: 22.01.2017 - 13:49
Kategori: Siyaset

CHP Adana İl Başkanlığının gerçekleştirdiği ilçe başkanları toplantısında, tek adamlık rejiminin çağdaş, demokratik Türkiye’nin sonu olacağının altını çizen İl Başkanı Barut, Cumhuriyeti koruma ve yaşatma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AKP’nin tek adamlık rejimini öngören, anayasa değişiklik teklifinin referanduma gitmesi olasılığına karşı günlerdir sürdürdüğü hazırlık çalışmalarını ilçe başkanları toplantısıyla tamamlayarak, referandum çalışmaları için düğmeye bastı.

Cumhuriyeti ve parlamenter demokrasiyi koruma kararlığında olduklarının altını çizen İl Başkanı Ayhan Barut, “Bugünden itibaren il, ilçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte alanlarda rejim değişikliğinin sakıncalarını halkımıza anlatır referandumdan ülkemiz ve geleceğimiz adına ‘Hayır’lı bir sonuç çıkması için çalışacağız” dedi.

CHP, CUMHURİYETİ KORUMA VE YAŞATMA KARARLILIĞINDA

CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında, tek adamlık rejiminin çağdaş, demokratik Türkiye’nin sonu olacağının altını çizen İl Başkanı Barut, Cumhuriyeti koruma ve yaşatma kararlılığında olduklarını vurguladı.

ALAN ÇALIŞMASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Eski il başkanları, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri ve partinin kanaat önderleriyle yapılan toplantılardan elde edilen görüşler doğrultusunda, referandum sürecinde yapılması gereken çalışmaları planladıklarını dile getiren Barut, ilçe başkanlarına referandum çalışmalarının başlatılması talimatını verdi.

CUMHURİYETİ KURAN NESLİN ÇOCUKLARI YENİDEN KUL OLMAYI KABUL ETMEYECEK

Cumhuriyetin ve parlamenter demokrasinin önemine vurgu yapan Barut, CHP’nin kurucu parti olması dolayısıyla, Cumhuriyetin korunup, geleceğe taşınması konusunda tarihi bir sorumluluğunun bulunduğunu kaydetti.

Barut, “Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için Cumhuriyeti yaşatmak zorundayız. Cumhuriyetin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir neslin çocukları, yeniden kul olmayı kabul etmeyecektir. Bu bir parti ya da kişisel mesele değil vatan meselesidir. Çalışmalarımızı da parti çıkarı gözeterek değil, ‘Sözkonusu olan vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla yürüteceğiz” diye konuştu. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları