loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sağlık Komisyonu; Sağlıkta kalite taşeron ile olmaz

CHP Sağlık Komisyonu; Sağlıkta kalite taşeron ile olmaz
Tarih: 17.08.2016 - 20:48
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Sağlık Komisyonu: Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptıkları görüşme sonrasında TBMM’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve çalışanlarının merakla bekledikleri konulara ilişkin açıklamalarda bulundu...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yaptıkları görüşme sonrasında TBMM’de bir basın toplantısı gerçekleştiren CHP Sağlık Komisyonu sağlık çalışanlarının merakla bekledikleri konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Komisyon adına konuşan Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, “Torba yasayla Sağlık Bakanlığı 22 bin kadro tahsisi yaptı ancak bu yeni atama demek değil, 4924 sayılı kanuna bağlı kadronun on binden 22 bine çıkarılması demek” dedi. 

Olağanüstü hal sürecinde eğitim ve sağlık alanlarında çok sayıda açığa almanın yaşandığını söyleyen Dr. İrgil, yaptıkları görüşmedeBakan Akdağ’ın daha çok 5 ve 6. bölge ile aciller gibi ihtiyaç duyulan sağlık alanlarına tasarrufta bulunacağını söylediğini belirten İrgil,memurluktan atılanların yerine ise direkt atama yapılacağını aktardı.

TORBA YASADA EKSİK VAR

İrgil, atamalarda 2014 KPSS'nin de geçerliliğini yitireceğini ve yapılacak sınav sonuçlarına göre alım olacağını da öğrendiklerini belirterek, “Bu nedenle sağlık alanında kamuda istihdam edilmek isteyenlerin sınava yoğunlaşmasını öneririz” diye konuştu.
Bakanlığın ihtiyaç olan branşlarda atama yapacağını da söyleyen İrgil,mevzuata göre mülakat olmadığını, ancak KHK ile yeni bir düzenleme çıkarsa mülakatında söz konusu olacağını ifade etti. CHP Milletvekili Meclis’e gelen torba yasada sağlık düzenlemelerinde önemli eksiklikler olduğunu da dile getirerek ekledi: “Sağlıkçıları birebir ilgilendiren yıpranma payı ve emeklilik maaşları ile sağlıkta şiddet konusu aslında tasarılaşmıştı ama bu torba yasada maalesef bunları göremedik.”

KALİTE TAŞERONLA OLMAZ

Öte yandan CHP Sağlık Komisyonu olarak bir kez daha taşerona son verilmesi çağrısında bulunaraksağlıkta kalitenin profesyonel sağlıkçılarla elde edilebileceğini belirten İrgil’in yani sıra Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da öncelikle sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise eczacılarla ilgili düzenlemenin takipçisi olacaklarını kaydetti.

CHP SAĞLIK KOMİSYONU’NDAN GATA ÇAĞRISI

CHP Sağlık Komisyonu olarak GATA'nın kapatılmasını eleştirdiklerini belirten Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, "Türkiye'nin askeri tıp alanında da ağırlıklı eğitim veren bir yere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. GATA’nın kapatılmasıyla eğitim gören öğrencilerin ne olacağına ilişkin de iki formül üzerinde düşünüldüğünü öğrendiklerini dile getiren Dr. İrgil Şunları söyledi: “Biriöğrencilerin çeşitli tıp fakültelerine dağıtılması, diğeri ise GATA’nın tümden Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmesi. Buna ilişkin son kararı YÖK verecek.”

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları