loading
close
SON DAKİKALAR

CHP yoğun muhalefete başlıyor

CHP yoğun muhalefete başlıyor
Tarih: 06.01.2017 - 00:00
Kategori:

Kılıçdaroğlu’nun Anayasa ve rejim konusundaki eleştirileri yoğun alkışla karşılandı. Vatandaşlar dakikalarca “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarını attı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin tanıtıldığı toplantı için geceden Tekirdağ’a gelmişti.

Dün sabah da bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve örgüt üyeleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Belediyeler ve örgütler arasındaki bazı anlaşmazlıklar üzerine Kılıçdaroğlu’nun iletişim ve dayanışmanın artırılmasına önem verilmesini istedi. Milletvekili Faik Öztrak’ın, Ramada Oteli’ndeki kahvaltıya katılmaması merak konusu oldu. Tekirdağ Büyükşehir’in projelerini Kılıçdaroğlu’nun dikkatle ve beğeniyle izlediği görüldü. Soğuk ve yağışlı havaya karşın salonda 2.500 kişi vardı; bir o kadar kişi de dışarıda bekliyordu. Kılıçdaroğlu’nun Anayasa ve rejim konusundaki eleştirileri yoğun alkışla karşılandı. Vatandaşlar dakikalarca “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarını attı.

“Cumhuriyet rejimini değiştiriyorsunuz diye söylediğimizde karşı çıkmışlardı. Şimdi ise kendileri açık açık söylüyor... Bu bir rejim değişiklidir diye.
Pazartesi gününden itibaren CHP’nin Türkiye’yi korumak için, demokrasiyi korumak için insan haklarını, kadın-erkek eşitliğini sağlamak için demokratik, laik, sosyal hukuk devletini savunmak için verdiğimiz mücadeleye tanık olacaksınız. O mücadeleyi sizin için, ülkemiz için, hayatımız için, çocuklarımız için yapacağız... Ve bu ülkeyi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları için yapacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun üzerinde durduğu diğer konular özetle şöyle:
- El kaldırıp indirmeyle rejim değişmez.
- Bu anayasa Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanettir.
- Hiçbir zaman ihanet içinde olmayan tek parti CHP’dir.
- Anayasa değişikliği için elbette direneceğiz.
(Kılıçdaroğlu’nun ‘Anayasa değişikliğini kabul edecek miyiz’ sorusuna, salondakiler tarafından hep birlikte ‘Hayırrr’ karşılığı verildi.)

450 MİLYONLUK 45 PROJENİN TEMEL ATMA VE AÇILIŞI YAPILDI
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR’İN REKORU
2014 Mart seçimlerinde 13 belediye ile birlikte ‘Büyükşehir’ statüsüne geçirilen Tekirdağ Belediyesi, ‘Gecesi ile Gündüzü ile 1001 Gün’ adlı tanıtım programında, ‘dev projeler’ açıkladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, “Temeli atılan ve açılışı yapılan 45 dev yatırımın toplam proje tutarının 450 milyon TL olduğunu” söyledi. Albayrak’a göre, belediyenin beş yıllık süre içinde yapacağı yatırımların tutarı 1 trilyona yaklaşacak.
- Dünkü toplu açılışlar ve temel atma töreni ile açıklanan projeler Trakya’da kamu eliyle yapılan en büyük yatırım sayılıyor. Albayrak, “Bu muhalefette olan CHP’nin Trakya’daki başarısıdır; bu da biz Tekirdağ’a nasip oldu” diye konuştu.
- CHP’li belediyelerin büyük yerel projeleri gerçekleştikçe AKP’nin bundan rahatsız olduğu dikkat çekiyor. Son zamanlarda Tekirdağ’da bazı AKP’lilerin eleştirileri karşısında “Bu eleştirilere en güzel cevap, yaptığımız işlerdir” dedi.
- Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediyeler belediyecilikten anlamaz, büyük yatırımlar yapamaz” diyenler utansın, aslında Türkiye’nin ilk metrosunu CHP’li belediyeler yapmıştır, Ankara ve İstanbul metroları hükümet desteğiyle yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu üçte bir fiyata yapmıştır. Burada, eğitimden altyapıya kadar büyük yatırımların gerçekleştiğini görüyorum, Tekirdağ Belediyesi’nin yatırımları diğer belediyelere de örnek olacaktır.”
- TEM yoluna yakın Hürriyet Mahallesi’nde temeli atılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binası 103 bin m2 olacak ve 171 trilyona mal olacak. Büyükşehir Genel Sekreteri Oral Karakaya, yeni binanın 720 gün içinde tamamlanacağını söyledi.
- Tekel’in eski Rakı ve Şarap Fabrikası Müdürü olan Kimya Müh. Albayrak, “Büyükşehir dahil biz 11 ilçe ile beraber Türkiye’de 12-0 yapan bir iliz. Önümüzdeki seçimlerde de 12-0 yapacağız; söz veriyoruz.”
- TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ olarak bugüne kadar toplam 334 milyon TL yatırım hacmine ulaştıklarını” belirterek “Bu yatırım hacmi ile TESKİ, yeni kurulan su ve kanalizasyon idareleri arasında bütçesinden en fazla yatırıma pay ayıran ilk üç idare arasında yer alıyor” dedi.

TBB AÇIĞI GÖRMÜŞ
TBB’nin en önemli özelliği, eğitim yatırımlarının ilk sırada olması. Eğitim yatımları merkezi hükümetin görev alanında olmasına karşın bu kadar göç alan bir kentte merkezi hükümetin eğitim yatırımları yetersiz kaldığı için bir yerel yönetimin bu konuda 11 ilçede 11 eğitim yatırımı gerçekleştirmesi Kılıçdaroğlu tarafından Başkan’ın kutlanmasına neden oldu.
- Tekirdağ Belediyesi’nde hizmet alım personeli dışında 1206 personel Büyükşehir’de, 550 personel de TESKİ’de çalışıyor. Büyükşehir’in 830, TESKİ’nin de 485 milyon TL bütçesi var.

SARIGÜL DE İZLEDİ
ATATÜRK Spor Salonu’nda yapılan temel atma ve açılış törenine Kılıçdaroğlu’ndan başka genel başkan yardımcıları Seyit Torun, bölge milletvekilleri, Tekirdağ’ın 11 ilçe belediye başkanı ile Edirne, Kırklareli ve Bakırköy belediye başkanları katıldı. Bu arada eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül’ün de açılışa gelmesi dikkat çekti.

BİLİYOR MUSUNUZ
- TRAKYA Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Av. Bülent Kaçar’ın, Ergene Nehri ile ilgili görüşlerinin yer aldığı haberin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce tekzip edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Ergene Nehri’ne akıtılan ve göz yumulan kirlilik maalesef hiçbir tekzip ile örtülemiyor. Ergene Nehri suyu alındığı söylenen birçok tedbire rağmen hâlâ dünyanın en kirli sıvısı olarak akıyorsa nasıl olur da kirlilik önemli ölçüde azalır?” dediğini... 
EMEKLİ Büyükelçi, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in konuşmacı olduğu “Türkiye’nin Güvenlik Sorunları ve Kıbrıs” konulu söyleşinin yarın 16.00’da Kadıköy Tarihçi Kitabevi’nde yapılacağını... İLERİCİ Kadınlar Derneği’nin düzenlediği ‘Yobaza İnat, Şah ve Mat!’ etkinliğinin yarın 16.00’da Maltepe Nâzım Kültürevi’nde gerçekleştirileceğini... 
ÇUKUROVA 10. Kitap Fuarı’nda yarın 16.30’da SODEV’in düzenlediği ‘Önce Demokrasi-16: Anayasa ve Olağanüstü Hal’ panelinde Ercan Karakaş, Evra Çetin, Selin Esen’in konuşacaklarını... 

GÜNÜN SÖZÜ
“Her şey basit bir gelir dağılımıyla halledilebilir. Biraz vicdan, biraz matematik yeterli. Dünyada hepimize yetecek kadar, hatta ziyadesiyle zenginlik var.”
Senarist Paul LAVERTY
 
OKUYUNUZ

‘ANKARA ÇEVRE DÜZENİ PLANI’ NASIL HAZIRLANDI

ŞEHİR Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara için oluşturulan çevre düzeni planının netleşmeye başladığını ancak sonucu kendi çabaları ile öğrendiklerini bildirdi. Oda; “Ankara bugün Kilis ile birlikte il çevre düzeni planı bulunmayan iki ilden birisidir. Bu eksiklikten süreçle ilgili bütün kurumlar ve bürokratlar sorumludur. Ankara Bölge Planı 2014’te onaylanmıştır. Çevre Düzeni Planı ise kuvvetle muhtemel 2017 yılında onaylanacaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bünyesinde hazırladığı planlar yine belediye tarafından her meclis döneminde plan tadilatlarıyla defalarca delinmiştir. Sermaye odaklı siyasi baskılar bu kararların alınmasında etken rol oynamaktadır.
Bugüne kadar hiçbir sermaye baskısının önüne geç(e)memiş olan Ankara Büyükşehir Belediyesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı onaylanırken bu baskıların önünde ne kadar durabilecektir? Bu konuda derin endişeler taşımaktayız.
Planlama sürecine ilgili kurum ve kuruluşların, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınarak, planlama sürecine katılımının sağlanması gerekirken bu yapılmadı. Süreci titizlikle takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları