loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Emir, Kızılcahamam’a zehir saçan asfalt üretim tesisini Başbakan’a sordu

CHP’li Emir, Kızılcahamam’a zehir saçan asfalt üretim tesisini Başbakan’a sordu
Tarih: 13.09.2017 - 11:15
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kızılacahamam’ın Çiğirler mahallesinde, Söğüt İnşaat’a ait asfalt üretim tesisinin çevre sağlığına olumsuz etkilerine dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Kızılacahamam’ın Çiğirler mahallesinde, Söğüt İnşaat’a ait asfalt üretim tesisinin çevre sağlığına olumsuz etkilerine dikkat çekerek, konuya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Emir, Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin gerekçesinde, söz konusu asfalt üretim tesisinin Çiğirler mahallesi içinde bulunduğunu belirterek, “Tesisin yarattığı toz, duman ve diğer partiküller, insan ve çevre sağlığını tehdit etmektedir. Aynı zamanda tarım ve hayvancılığı da olumsuz yönde etkilemektedir. Tesisin yarattığı kirlenme, bölge halkının geçim kaynaklarından sebze ve meyve üretimine büyük zarar vermekte, bu bölgedeki hayvanların da yaşamlarını tehdit etmektedir. Bu nedenle mahalle halkının en büyük geçim kaynaklarından biri olan tarım ve hayvancılık, bitme noktasına gelmiştir” dedi. Murat Emir’in önergesinde yanıt istediği sorular ise şöyle:

“-İlgili asfalt üretim tesisi, kaç senedir bu Mahallede üretim yapmaktadır? Bu tesis ne zamandır Söğüt İnşaat bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir? Söğüt İnşaat’ın tesisi 5 yıllığına kiraladığı, ama 7 yıldır çalışmalarını burada sürdürdüğü dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

-Bu tesisin etrafa yaydığı partiküller, fabrika bacasından çıkan zehirli duman; ilgililer tarafından düzenli şekilde kontrol edilmekte midir? Bacalarında yönetmeliklere uygun filtreler kullanılmakta mıdır? Yapılan kontrollerin ölçüm değerleri, orada yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına kamuoyuyla paylaşılmakta mıdır? Bu kontroller sonucunda, insan ve çevre sağlığını etkileyen bir durum söz konusu mudur?

-Asfalt üretim tesisinin, bölgedeki yer altı su kaynaklarını olumsuz yönde etkilediği dile getirilmektedir. Bu bölgedeki yer altı su kaynaklarını korumak adına yaptığınız bir proje var mıdır?

-İnsan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen tesisin daha uygun bir yere taşınması konusunda bir çalışmanız var mıdır?”

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları