loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Emir’den, Nuriye ve Semih için çağrı

CHP’li Emir’den, Nuriye ve Semih için çağrı
Tarih: 22.08.2017 - 16:10
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, 11 yıldır Aydın’ın Menderes ilçesinde gerçekleştirilen Halkevleri Öğrenci Kolektifleri Gençlik Kampı’nın bu yıl, OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmasına tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, 11 yıldır Aydın’ın Menderes ilçesinde gerçekleştirilen Halkevleri Öğrenci Kolektifleri Gençlik Kampı’nın bu yıl, OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmasına tepki göstererek, “Burada asıl hedefin Halkevleri olduğu, gençlik olduğu, bilimsel düşünce olduğu, sanatsal faaliyetler olduğu ortada. OHAL bahane asıl neden dindar ve kindar gençlik yetiştirmek” dedi. Emir, açlık grevinin 166’ncı gününde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için kamuoyuna ‘sesinizi yükseltin’ çağrısı yaptı.
CHP’li Emir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Halkevlerinin gençlik örgütlenmesi Öğrenci Kolektifleri’nin son 11 yıldır geleneksel olarak yaptığı gençlik kampının yasaklanmasını eleştirdi. Bir süre önce Mersin’de ‘Diriliş Muştası’ ismiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli AKP’nin gençlik kampında ‘cihat eğitimi’ verildiğinin basına yansıdığını anımsatan CHP’li Emir, şöyle dedi:

Asıl hedef bilimsel düşünce, sanatsal faaliyetler

“Bunun üzerinden bir hafta geçmeden, üniversite kolektiflerinin, Halkevlerinin gençlik kolları sayabileceğimiz, üniversite kolektiflerinin 11 yıldır düzenlediği yaz kampı olağanüstü hal gerekçe gösterilerek Menderes Kaymakamlığı’nca iptal edildi. Bu kamplarda bugüne kadar, 11 yıldır, üniversiteler, liseliler toplanırlar; bilimsel faaliyetler yürütülür, akademisyenlerle konunun uzmanlarıyla tartışmalar yürütülür, etkinlikler yapılır, sanatsal faaliyetler yürütülürdü ve bugüne kadar bu kamplarda herhangi bir olay, taşkınlık yaşanmamıştı. Bu yıl da öyle yapılacaktı ve bu AKP’nin o devlet olanaklarıyla yaptığı kamplardan farklı olarak da hiçbir yerden finansal destek almadan tamamen kendi olanaklarıyla yapılan bir etkinlikti. Gerekçe de gösterilmedi ve gençlere söylenen ‘Emir büyük yerden’ denmesiydi. ‘Büyük yerden emir geldi’ ve böylesine değerli kıymetli ve herkesin aslında gözü gibi bakması, desteklemesi gereken bir etkinlik öylesine kapatıldı. Tabi burada asıl hedefin Halkevleri olduğu, gençlik olduğu, bilimsel düşünce olduğu, sanatsal faaliyetler olduğu ortada. AKP kendi dindar ve kindar nesil yetiştirmek adına kendi mahallesindeki gençlere cihat eğitimi vererek kendi politik saflarına kazandırmaya çalışırken, bilmelidir ki bu ülkenin gençleri ne olursa olsun, o devlet olanakları olmasa da ve devletin olağanüstü hal bahane edilerek, bütün yasaklarla karşılaşılsa da bu ülkenin bilime, tartışmaya, sanata inanmış geleceğine asla ket vuramayacaklar, engel olamayacak.”

Nuriye ve Semih için çağrı

CHP’li Emir, kanun hükmünde kararnameyle işlerinden ihraç edildikleri için açlık grevine başlayan ve 166’ncı gününde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için çağrıda bulundu. Emir, “Hepimiz için değerli, hepimiz için önemli bir insanlık sınavından geçiyoruz. Bir hekim olarak söyleyebilirim ki her türlü karara, habere hazır olmak zorundayız. Bu utanç aslında hepimizin; hiç kimse, ne ben ne de bir başkası bu utançtan kendisini azade tutamaz. Bu sorumluluk hepimizin, bu insanlara hak arama yollarını biz tıkadık, hepimizin bunda katkısı var; elbette siyasi iktidarın daha çok ama hepimizin artık bu insanlık dramına son vermesi ve sesini yükseltmesi gerekiyor. Bu trajediye bir an evvel son vermesini bekliyoruz; bu utanç başka türlü hepimizin olacak, tabi en çok da bu siyasi iktidarın olacak” dedi. Emir, Beşiktaş ile Konyaspor arasındaki müsabakada “Nuriye ve Semih Ölmesin” diye pankart açan vatandaşların tutuklanmasını da eleştirerek, “Umuyorum, nerede olursa olsun ‘insanlar ölmesin’ demek suç olmaktan çıkartılır. Çünkü aslında suç olması gereken, ‘Nuriye ve Semih ölsün, onlar teröristler ve onların ölümüne seyirci kalabiliriz’ anlayışıdır. Oysa ‘kim olursa olsun ölmesin’ demek en temel insani görevdir ve bu on genç de aslında hepimizin her yerde yapması gerekeni stadyumlarda yapmışlardır o açıdan da masumlardır” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları