loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Kara’dan Sağlıkta Şiddet'e dur diyecek teklif

CHP’li Kara’dan Sağlıkta Şiddet'e dur diyecek teklif
Tarih: 25.11.2015 - 14:05
Kategori: Siyaset

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, ‘’Sağlıkta Şiddet’’in önüne geçmek amacıyla Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik öngören teklifini TBMM’ye sundu.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, ‘’Sağlıkta Şiddet’’in önüne geçmek amacıyla Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik öngören teklifini TBMM’ye sundu. CHP’li diğer vekillerin de imza verdiği teklifte, ölümle sonuçlanan şiddet olaylarında failin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması ve bu cezada indirim uygulanmaması isteniyor.
Türk Ceza Kanunu’nun 89. Maddesinden sonra gelmek üzere ‘’Sağlık Personeline Karşı Şiddet İçeren Tavır ve Sağlık Hizmetini Kesintiye Uğratma’’ başlığı ile yeni bir düzenleme yapılmasını içeren teklifte, fiziksel şiddetin yanında sözlü şiddet, tehdit gibi şiddet içerikli davranışların da cezalarının yarı oranında arttırılması talep ediliyor.
AKP’nin aldığı önlemlerin daha önceki şiddet olaylarında olduğu gibi, en son Samsun’da öldürülen doktor olayında da görüldüğü gibi sorunun çözümüne yönelik somut bir adım niteliği taşımadığını söyleyen Kara, her gün Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli şiddet haberlerini üzülerek takip ettiklerini belirtti. 

Sağlık hizmetinin kesintiye uğratılmasına yönelik hiçbir tavrın kabul edilemeyeceğini söyleyen Dr. Niyazi Nefi Kara, insanların hayatlarını kurtarmak için kendilerini bu mesleğe adayan sağlık personellerinin her gün kendi can güvenliklerinden endişe eder hale gelmelerinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

AKP’nin her alanda değerleri yozlaştırmasının bir sonucu olarak sağlık sektöründe gerçekleştirilmek istenen dönüşüm ile hekimlik mesleğinin de saygınlığını yitirdiğini ve sağlık personellerinin şiddette hedef haline dönüştürüldüğünü defalarca yinelediklerini hatırlatan Kara, sağlık hizmetlerinin kamusal hizmet niteliğinde olduğunu ve sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet ya da tedavi hizmetine yapılan müdahalenin kamuya ve kamu sağlığına yönelik işlenen suçlar kapsamında kabul edilmesi gerektiğini söyledi. 

CHP’li vekil teklifinde, sağlık personeline yerine getirdiği sağlık hizmeti nedeniyle yapmaması gereken bir iş yapması veya yapması gereken bir işi yapmaması için emir veren veya baskı yapan veya nüfus icra eden veya her ne suretle olursa olsun hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs eden işveren veya amir konumunda olan kimseye iki yıldan dört yıla kadar hapis ceza verilmesini, bu fiilin sonucunda sağlık hizmetleri kesintiye uğraması halinde cezanın yarı oranında arttırılmasını, bu kanunun 125’inci maddesi ile düzenlenen ‘’Hakaret’’ eylemi ile 106’ıncı maddesi ile düzenlenen ‘’Tehdit’’ suçlarının sağlık personeline karşı işlenmesi halinde verilecek cezanın da yarı oranında arttırılmasını istedi. Sağlık personeline uygulanan şiddet eyleminin ölümle sonuçlanması durumunda, failin ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasının da istendiği teklifte, bu madde doğrultusunda yargılanan kişiler hakkında cezada indirim sebebi uygulanmaması da yer aldı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları