loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Tüm: TBMM, milli iradenin kendisidir

CHP’li Tüm: TBMM, milli iradenin kendisidir
Tarih: 21.04.2017 - 17:49
Kategori: Gündem

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla , bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 'TBMM milli iradenin bizzat kendisidir' dedi.

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla , bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet TÜM, “TBMM milli iradenin gerçek temsilcisi hatta bizzat kendisidir, TBMM , Cumhuriyetimizin, ulusal birliğimizin ve demokrasimizin teminatıdır.” dedi. Mehmet Tüm’ün Egemenlik vurgusu yaptığı açıklaması şöyle

“TBMM Milli İradenin kendisidir."

23 Nisan 1920 de açılan TBMM ; yok edilmek istenilen bir ulusun ,Kurtuluşunu yine Ulusun kendisinde gören, ulusal egemenlik anlayışını temel olarak kabul eden, tüm temsilcilerinin tamamı bizzat Halk tarafından seçilen Milli İradenin gerçek temsilcisi, hatta bizzat kendisidir.
Daha ilk günden, TBMM nin üstünde hiçbir güç yoktur, ilkesini kabul ederek, ulusal egemenliği temel alan, ulusun kurtuluşunu ve geleceğini, Milli İradenin kararına bırakarak ulusal birliğimizin sembolü olmuştur.
Ulusal birliğimizin teminatı
Bu yüzdendir ki ulusal birliğimize darbe vurmak isteyenler ,bundan rahatsız olanlar ilk önce TBMM ni hedef almışlardır.
TBMM kurtuluş savaşı veren, yöneten kurucu meclis özelliğini taşımakla birlikte aynı zamanda egemenliğin, halka geçmesi adına da, büyük bir mücadele yürütmüştür.
Bu gün de Egemenliğin halkta kalması adına, büyük bir mücadele yürütüyoruz. Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletindir, diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, üzerinde hiçbir güç yoktur dediği TBMM , Cumhuriyetimizin, ulusal birliğimizin ve demokrasimizin teminatıdır. Halkımız bu teminattan asla vazgeçmeyecektir. Bundan hiç bir şüphemiz yoktur.

Egemenlik ulusumuzda kalacaktır.

Hangi oyunlara baş vururlarsa vursunlar, hangi yöntemleri denerlerse denesinler, bu mücadeleden sonunda halkımız galip çıkacak ve Egemenlik Ulusumuzda kalacaktır. Tarih bunun örnekleri ile doludur.
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, TBMM ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kurucu kadroyu, şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusumuza, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına kutlu olsun.
Yaşasın Ulusal egemenlik, yaşasın laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Türkiye Büyük Millet Meclisi.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları