loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’ye Ne Lazım?

CHP’ye Ne Lazım?
Tarih: 26.07.2012 - 00:00
Kategori:

Mehmet Yurtseven yazdı, ''Kurultay büyük tartışmalarla başladı büyük tartışmalarla bitti''...

Kurultay büyük tartışmalarla başladı büyük tartışmalarla bitti. 

Kurultay salonunda açıklanan sonuçlarla daha sonra açıklanan sonuçlar arasında büyük bir tutarsızlık ve büyük fark vardı. Kimi adayın oyu 200-250 düşerken kimi adayın oyu 40-50 düştü. Doğal olarak parti kamuoyunda bu durum vicdani bir rahatsızlık yarattı.

Genel Merkezin yapması gereken çok basitti. Seçim Kurulundan oyların tekrar adaylar önünde sayılmasını talep etmeli ve ortadaki haksız şaibeyi kaldırmalıydı. Genel Merkez her konuda olduğu gibi bu sürecide akılcı açıklamalar yapmak yerine seçimler biter bitmez yeni yönetimde kim 2. kim 3. Adam olacak kavgasına tutuştular.

Olayın iç yüzüne bakacak olursak bir yanlışlık yapılmıştı ancak o yanlışlık daha sonradan düzeltilmişti. 

Zaten insanların aklına kullanılan oy sayısını 52 ile çarpıp açıklanan sonuçlarının toplamıyla karşılaştırdıklarında ortaya çıkacak sonucu karşılaştırmak gelseydi o gece açıklanan sonuçların ne kadar yanlış olduğunu herkes görürdü.

4-5-6-7-8 ve 18 numaraları sandıklarda oluşan problem şudur; seçime katılan herkesin oyu bu sandıklarda tüm adaylar 53-54 oy almış görünüyorlardı. Bu sandıklarda kullanılan oy sayısı ise 44-46 ortalamasında. Yani bütün adaylar kullanılan oydan fazla oy almış görünüyordu. Bu sebeple de herkes çok çok üst düzey oy aldı. Hiçbir listede olmayan adaylar 250-300 oy aldılar. 

En çok sorulan ve kafaları kurcalayan soru şu; “neden diğer adayların oyu 250-300 düşerken PM’ye girenlerin oyu 40-50 düştü?” İşin Genel Merkez bunu açıklamalıydı. Ama yapmadı. Birkaç gündür bekledim birisi açıklar mutlaka diye ama kendi dertlerinden bu durumu unuttular. 

Olay çok basittir. 4.5.6.7.8 ve 18 nolu sandıklarda 4’er oy almış birini düşünün sisteme 54 oy geçmiştir. Yani sandık başına 50’oy fazla yazılmıştır. Yani fazla sayılan oylar 6 sandık ile çarpıldığı zaman 250-300 rakamları ortaya çıkar.

Oylarındaki fazla düşüşün nedeni budur. Bir diğer adayı düşünün bu saydığımız sandıklarda ortalama 30 oy aldıysa sandık başına 24 oy eksileceğinde 144 düşmüştür. 
 
Genel Başkanın bu saatten sonra yapması gereken tek bir şey vardır. YALI ÇETESİ ve SOKAK ÇETESİNİ örgütlerden uzak tutmak, örgütlerle uyumlu, hiziplerden uzak ve Genel Başkan sonrasının hesabını yapmayan bir yönetim oluşturmak ve ne söylediğini bilen, yaptığı açıklamalarla gündem oluşturup örgütlerin sesi olacak bir parti sözcüsü bulmak olmalıdır.

Mehmet Yurtseven

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları