loading
close
SON DAKİKALAR

Cilt kanseri 5 kat arttı, suçlusu paket turlar!

Cilt kanseri 5 kat arttı, suçlusu paket turlar!
Tarih: 21.04.2014 - 17:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

İngiltere'de cilt kanseri son yıllarda 5 kat artış gösterdi. Haberi manşete taşıyan basına göre bu artışın nedeni, aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa ülkelerine olan 'paket turlar'...

İngilizlerde 1970’lere kıyasla cilt kanserinin 5 kat arttığı belirtildi. BBC verdiği haberde öldürücü cilt kanserinin ‘plaj tatillerinden’ kaynaklandığına dikkat çekerken tatil yerlerinde güneşte fazla kalmak yerine gölgede yatılmasını önerdi. Yılda cilt kanserinden 2 bin İngilizin öldüğüne değinilen haberde cilt kanserine yakalan 10 kişiden 8’inin kurtulduğu belirtildi.
İngiliz Daily Express gazetesi ise “Cilt kanseriyle savaşta başarı” manşetli haberinde hastalığın rekor düzeyde artmasına karşın, yaşama oranının en yüksek orana ulaştığı müjdesini verdi.
Daily Mail gazetesi de haberi “Paket turların patlamasının öldürücü mirası” manşetiyle duyurdu. Gazete , haberinde son 40 yılda cilt kanserinin paket turların artmasıyla katlandığını yazdı.
İngiliz basınında yer alan haberler İngiltere Kanser Araştırma Derneği‘nin (CRUK) yayınladığı istatistik bilgilere dayanıyor. CRUK’nin raporuna göre, İngiltere’de her yıl 13 bin kişi cilt kanserine yakalanıyor. Bu rakam 1970’lerde 1800 civarındaydı. Rapor bu artışın Avrupa ’ya artan paket turlardan kaynaklandığını belirtiyor.
Daily Express gazetesinde, bronzlaşmaya meraklı İngilizlerde cilt kanserinin beşinci en yaygın kanser olduğu belirtildi. Türkiye , İngilizlerin son yıllarda güneşlenmek için gittikleri favori tatil yerlerinin başında geliyor. (FARUK ZABCI)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları