loading
close
SON DAKİKALAR

Çin'den Filistin sorununa ilişkin 4 maddelik öneri

Çin'den Filistin sorununa ilişkin 4 maddelik öneri
Tarih: 27.07.2017 - 11:28
Kategori: Dünya

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi, Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Filistin sorununa ilişkin olarak ileri sürdüğü 4 maddelik öneriyi tanıttı.

Çin Uluslararası Radyosu - Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi, Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Filistin sorununa ilişkin olarak ileri sürdüğü 4 maddelik öneriyi tanıttı.
BM Güvenlik Konseyi'nde dün Filistin sorununu ele alan bir açık oturum düzenlendi. Oturumu, Güvenlik Konseyi'ne bu ay başkanlık yapan Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi yönetti.
Oturumda, Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Filistin sorununa ilişkin olarak ileri sürdüğü 4 maddelik öneriyi tanıtan Liu, ilgili taraflara bu önerilere olumlu cevap ve destek verme çağrısı yaptı.

Öneriler şu şekilde:

-Siyasi çözümün "iki devletli plan" temelinde kararlılıklla ilerletilmesi.

-Ortak, kapsamlı, sürdürülebilir ve işbirliğine dayalı güvenlik anlayışında ısrar edilmesi.

-Uluslararası toplumun çabalarındaki eşgüdümün güçlendirilmesi.

-Kapsamlı önlemler alınarak kalkınma yoluyla barışın hızlandırılması
Liu bu önerilerin, Çin'in şu anki gelişmelere ve uluslararası ortama göre Filistin sorununun çözümü için yaptığı yeni bir çaba olmanın yanı sıra, Çin'in daha sonraki aşamada sorunun siyasi çözümünü hızlandırırken izleyeceği genel bir yol haritası olacağını kaydetti.
Liu, önerilere ilgili taraflarca olumlu cevap ve destek verilmesini beklediklerini ifade etti.
Şu an için ivedi olanın Mescid-i Aksa'da yaşanan gerginliğe odaklanılarak, durumu yumuşatabilecek çözüme bir an önce varılması olduğuna dikkat çeken Liu, Çin'in ilgili taraflarla birlikte Filistin-İsrail sorununun kapsamlı, adil, sürdürülebilir çözümü ve Ortadoğu'nun barış ile istikrara kavuşması için çaba harcamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Vişne Haber Ajansı










ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları