loading
close
SON DAKİKALAR

Çipras, Ege'de F-16 ile uçtu

Çipras, Ege'de F-16 ile uçtu
Tarih: 12.10.2017 - 17:58
Kategori: Dünya

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ilk kez bir F-16 savaş uçağına binerek, Kuzey Ege adaları üzerinde uçtu.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin Yunan basınından aktardığına göre Çipras, Larisa Havva Üssü’nde askeri üniforma giyerek F-16 uçağına bindi. Yunan Hava Kuvvetleri’nde deneyimli bir pilotun kullandığı savaş uçağı, Siros, Limni, Bozbaba (Agios Efstratios) adaları ile 'keşişlerin diyarı' olarak bilinen Aynoroz üzerinde uçtu.

Çipras’ın bindiği savaş uçağına, Yunan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis ile Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu’nun bindikleri iki Yunan F-16’sı refakat etti. Çipras'ın bindiği savaş uçağında önceden adının yazıldığı da gözlendi.

'SANAL DA OLSA DALAŞMANIN TANSİYONUNU HİSSETTİM'

Çipras, Larisa’ya döndükten sonra kısa bir açıklama yaparak, “Kısa bir süre için sanal da olsa bir dalaşmanın tansiyonunu hissettim. Yunan Hava Kuvvetleri’nin süper silahı, üstün silahı, Yunan pilotların ruhu ve yüreğidir. Eğer ruhun yoksa, yüreğin yoksa, vatanını sevmiyorsan, ülkenin egemenliğini ve bütünlüğünü korumanın yüceliğini hissetmiyorsan bu işi yapamazsın. Yunanistan barış, istikrar ve iş birliği ülkesidir” şeklinde konuştu.

Çipras, savaş uçağına binen 3. Yunan başbakanı oldu. Daha önce Elefterios Venizelos (1912) ve Konstantin Miçotakis (1992) de savaş uçağına binmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları