loading
close
SON DAKİKALAR

Coşkun Çağlar'dan 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı'

Coşkun Çağlar'dan 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı'
Tarih: 17.07.2017 - 17:09
Kategori: Kültür & Sanat

Yazar Coşkun Çağlar’ın son kitabı 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı' okuyucuyla buluştu.

Yazar Coşkun Çağlar'ın anı türünde kaleme aldığı 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı' isimli kitabı Artshop yayınlarından çıktı. 

Kitap, Akhisar Kültür ve Sanat Derneği kurucusu merhum CHP eski Milletvekili Hasan Ali Dağlı’nın eşi emekli öğretmen Cumhuriyet kadını Nevin Dağlı'nın yaşamını konu alıyor.

Coşkun Çağlar kimdir?

Coşkun Çağlar, 1954 yılında, Manisa Akhisar’ın bir köyü olan Palamut-Mecidiye’de dünyaya geldi. Çağlar, 1977’de Akhisar Halkevleri yönetiminde yer aldı. Akhisar Tüketiciler Kooperatifi’nin çalışmalarında bulundu. Ege Tütün Sendikası (ETÜS)’nın Genel Sekreterliğini üstlendi. 12 Eylül 1980 darbesinin estirdiği koyu fırtınada -birçok insan gibi- o da, uzun süre hapislerde yatarak üzerine düşen bedeli fazlasıyla ödedi.

C. Çağlar, edebiyata, “12 Eylül’e Kadar” isimli bir anlatı kitabı ile girdi; ardından, “Özgürlük ve Aşk” (şiirler) çıktı. Son olarak, 2012 yılında “Eşkiya” isimli öykü kitabı okuyucularıyla buluştu. Çağlar’ın ‘Özgürlük ve Aşk” isimli şiir kitabı 4 kez soruşturma gördü. Aynı adı taşıyan şiirindeki bazı sözlerden dolayı üç kez soruşturma geçiren 12 Eylül tanıklarından Çağlar, beraat ettiği halde “suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla dördüncü kez dava açılsa da konu yine beraat ile sonuçlandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları