loading
close
SON DAKİKALAR

Cübbeli-takkeli öğretmen dönemi!

Cübbeli-takkeli öğretmen dönemi!
Tarih: 04.05.2016 - 13:35
Kategori: Eğitim

Türkiye'de laiklik tartışmaları yaşanırken, Hatay'daki bir ilkokulda skandal görüntüler ortaya çıktı. Sakallı bir öğretmenin, cübbe ve takkeyle derslere girdiği öğrenildi.

Hatay'daki Nizamettin Özkan İlkokulu'nda yaşananlar, Türkiye'de iktidarın söylemiyle doğru orantılı olarak laikliğin nasıl tamamen ayaklar altına alınmak istediğini gösterdi.

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre; Türkiye'de laiklik tartışmaları yaşanırken, Hatay'daki bir ilkokulda skandal görüntüler ortaya çıktı. Sakallı bir öğretmenin, cübbe ve takkeyle derslere girdiği öğrenildi.

Hatay'daki Nizamettin Özkan İlkokulu'nda yaşananlar, Türkiye'de iktidarın söylemiyle doğru orantılı olarak laikliğin nasıl tamamen ayaklar altına alınmak istediğini gösterdi. 4. sınıf çocuklarının dersine cübbe, sakal ve takkeyle giren Lütfi Yazar isimli eğitimci, ögretmenlerler odasındaki rahat tavırlarıyla da dikkat çekiyor. İktidar yanlısı Eğitim Bir Sen'in kıyafet özgürlüğü altında başlattığı eylem sonucu yönetmelikte değişiklik olmuş, kadın öğretmenlerin başı kapalı görev yapmasının yolu açılmıştı. Bu değişiklikle birlikte türbanlı hatta kara çarşaflı öğretmenler görmeye başladık. Ancak erkek öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliğinde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen onlar da serbest kıyafetlerle okullarda boy göstermeye başladılar. Ne var ki bu şekilde okula gitmek ve derse girmek halihazırdaki yönetmeliklere aykırı ve suç.

Son olarak, Hatay Nizamettin Özkan İlkokulu'nda ortaya çıkan bu görüntüler, siyasal iktidarın fiili olarak medreseler yaratma isteğiyle de uyumlu!

Derslerde Kuran dinletiyor

Nizamettin Özkan İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin velileri ise duruma tepkili. Bazı veliler konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Öğretmen sadece kılık kıyafet yönetmeliğini delmekle kalmadı. Okula cübbe, sakal ve takkeyle gelmesi bir yana çocuklarımızın bütün derslerini din dersine çevirdi. Çocuklarımız derslerde Kuran dinletildiğini de söylüyorlar, endişeliyiz."

'IŞİD'çi kılığında öğretmenler var'

Eğitimciler de kılık kıyafet yönetmeliğinin delinmesine ve okulun medreseye dönüşmesine tepki göstererek şu değerlendirmelerde bulundular: "Pek çok okulumuzda benzer görüntüler ortaya çıkmıştır. Sakallı, şalvarlı, şalvarlı, çarşaflı, IŞİD kılıklı öğretmenler derslere girmektedir. Oysa ögretmenler öğrencilere model olmalıdır. Eğitimin içerik olarak içi boşaltılmış, gericileşmesi sağlanmıştır. Bu tür kıyafetli öğretmenlerin artmasıyla da medrese modeli tamamlanmaya çalışılmaktadır."


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları