loading
close
SON DAKİKALAR

Dağ Fare Doğurdu

Dağ Fare Doğurdu
Tarih: 11.02.2012 - 00:00
Kategori:

Türk-İş Genel Kurulu Sona Erdi (1)

Ülkemizin içinde bulunduğu kritik eşikte Türk-İş Genel Kurulu, yalnız İşçi Sınıfımızın değil, uygulanan ekonomik-sosyal-siyasal politikalardan olumsuz etkilenen tüm emekçilerin dikkatleri üzerine çevirdiği bir toplantıydı.

Bizim kuşak 60’ lı yaşlara geldi, geçti. Olayları tanımlamaya başladığımız daha ilk gençlik yıllarında “ Türk-İş, Amerikan tipi sarı sendikacıdır” sözleri beynimize kazındı. Gerçekten; Türk- İş her sıkıştığında” Biz siyaset yapmıyoruz, ideolojik sendikacı değiliz, mücadele değil, müzakere” gibi içi kof, boş, her zaman iktidarların dümen suyunda giden, uslu çocuk rolü oynamıştır. Bu yönüyle yaptıkları tam siyasettir, ideolojik davranmadır. Ama bu davranış sınıfın değil egemenlerin ideolojisi olmuştur. Bu nedenle, yapılan adlandırma yanlış değildir.

Türk- İş Yöneticileri profesyonelleşmiş, işçilikle en ufak bir ilgisi kalmamış kişiler olmuştur. Koltuğa oturan uzun yıllar kalkmamış, işçi hakları konusunda kıllarını kıpırdatmamış, akıllara zarar maaşlarla, villalarda yaşamlarını sürdüre gelmişlerdir.

DİSK’in ve daha sonra Milli Görüş kökenli, şimdi de hükümetin payandası HAK-İŞ’ in doğuşu bundan değil midir?

Bakınız…

(1) Türk-İş’in kıdemli başkanlarından Bayram Meral 1982’de Yol-İş Sendikası’nın Başkanı, ardından Türk-İş Genel Başkanı oluyor. 2002’de de Milletvekili oluyor, hem de iki dönem üst üste. Hem milletvekilliği maaşı, hem de Yol-İş’ten hile-i şeriyye yoluyla (oğlunu göstererek) toplam 434.6 bin TL. danışmanlık adı altında maaş alıyor.( Kaynak: Yıldırım Koç, 13.12.2011, Aydınlık)

(2) 6.3.2001’de Ayancık’ta bir otobüs işletmecisi Yol-İş sendikasının Samsun 2 No’lu Şube Başkanlığına 54404 no’lu 1.250 bin TL. tutarında fatura kesmiş, sendikanın genel merkezinde bunun başına 1 eklenmiş ve fatura 11.250 TL. olu vermiş. Eski parayla 10 milyar(?)… Bu çatal zeytin, Türkeli, Ayancık, Havza’dan alınan otobüs işletmeleri faturalarında da aynen tekrarlanmış. Toplam fatura tutarı 5.300 bin TL. Başlarına(1) eklenerek olmuş 55.300 bin TL. (yani 55 milyar 300 bin lira) Aradaki 50 milyar(?)… (Fatura fotokopileri Y.Koç’ta, 3.11.2011, Aydınlık)

(3) Sendika genel başkanı maaşı 55 milyar…(Türk-İş Genel Kurulu Zabıtları)

***

Bu örnekler o kadar çok ki…

Gencecik yaşlarda “ Amerikan tipi sarı sendikacılık” tanımlamasının neresi yanlış?

Hadi… Dünyalıklarını her türlü yolla (!) yaptılar, peki sınıfa bir şey kazandırdılar mı?

Asla…

Turgut Ünlü-Eğitimci

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları