loading
close
SON DAKİKALAR

Damak tadı peşinde: Büyükmandıra

Damak tadı peşinde: Büyükmandıra
Tarih: 04.10.2016 - 10:44
Kategori: Seyahat

Trakya Bölgesinde yemek denilince yaklaşık yarım asırdır ilk başta akıllara gelen yerlerden biri 'Büyükmandıra'dır.

Yaklaşık yarım asırdır Trakya Bölgesinde yemek denilince “Büyükmandıra” ilk başta akıllara gelen yerlerdendir.

Yıllardır tadından, lezzetinden, misafirperverliğinden ve rahatlığından taviz vermeden hem Büyükmandıralılara hem bölge halkına hem de şehir dışından gelen misafirlerini en nezih biçimde ağırlayan Büyükmandıra esnafının temel felsefesi “Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve aynı müşterinin tekrardan gelmesini sağlamak” Bu yüzden Büyükmandıra’ya gelen herkes rahat bir biçimde akşam yemeğini yer, en lezzetli ızgaraların tadına varır ve ailesiyle birlikte güzel bir vakit geçirir.

Sütte piliçten ızgara köfteye kadar, böbrek altına denilen kül bastısından kokorecine kadar apayrı bir lezzet hazinesi olan Büyükmandıra’da damak tadının yüksek fiyatların da ekonomik olması gelen herkesi cezbetmeye devam ediyor…

Yolu Büyükmandıra’ya düşen, daha önce Büyükmandıra’ya gelmek isteyip de gelemeyenleri, eşinden, dostundan duymasına rağmen bir türlü ızgaranın tadına varamayanları en kısa sürede Büyükmandıra’da bir akşam yemeği yemeyi tavsiye ederiz.


Büyükmandıra’da akşam yemeğinin en ayrıcalıklı taraflarından biri de ister arkadaş ortamınızla isterseniz ailenizle gelin en nezih şekilde yemeğinizi yer, eğlenir ve huzurlu bir şekilde evinize dönebilirsiniz.

Büyükmandıra'nın lezzetinin sırrının başında etin işlenişi yatar. Büyükmandıra'daki tüm lokantaların ustaları bu işe yıllarını vermiş hepsi birbirinden değerli et ustalarıdır. Hepsinin ayrı ayrı et işleme meziyetleri vardır.
Etin lezzetinin başka bir konusu ise pişirilmesidir. Buradaki ızgaracı dediğimiz pişiriciler de etin ne çok ne de az pişirilmesini en ince ayrıntısına kadar kontrol eder ve ondan sonra servise hazır eder.

Büyükmandıra’da damak tadının leziz, fiyatların da ekonomik olması gelen herkesi cezbetmeye devam ediyor…

Yolunuzu Büyükmandıra'ya düşürmeyi unutmayın!

Vişne Haber Ajansı 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları