loading
close
SON DAKİKALAR

Demonte ürünler boşanmanıza neden olabilir

Demonte ürünler boşanmanıza neden olabilir
Tarih: 24.04.2015 - 17:43
Kategori: Dünya

Demonte ürün satan mağazaların, çiftler arasında ciddi tartışmalara yol açtığı ifade ediliyor.

Demonte ürün satan mağazaların, çiftler arasında ciddi tartışmalara yol açtığı ifade ediliyor. Buna göre bu tür mağazaların ürünleri, çiftlerin ev hayatına ilişkin tartışmaları alevlendirebiliyor. Ayrıca, birleştirilmesi gereken ürünlerin kurumu sırasında da çiftler stresli dakikalar geçirip boşanmayı düşünme noktasına kadar gelebiliyor.

Demonte ürün satan firmalardan alışveriş yapmanın ilişkileri olumsuz etkilediği ifade edildi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde çiftlere danışmanlık hizmeti veren psikolog Prof. Ramani Durvasula, kendisine başvuran çiftleri ilişkilerinin dayanıklılığını görmeleri için demonte ürünler satan mobilya mağazalarına yönlendiriyor.

Durvasula, bu yöntemi dertlerini dinlediği sevgili ya da eşlerin kavgalarının ya bu tür mağazalarda alışveriş yaparken ya da aldıkları ürünleri kurmaya çalışırken başladığını fark ettikten sonra uygulamaya başlamış.

Bu tür mağaza dükkanlarını ‘ilişkilerin kabusu’ olarak niteleyen Durvasula, çiftlerin, mağazanın farklı bölümlerinden geçerken, tartışma konularının açıldığını anlatıyor. Buna göre mutfak eşyalarının satıldığı departmana giren çiftler arasında ‘yemeği her zaman ben yapıyorum’ tartışması çıkabiliyor. Ya da çocuk bölümünün önünden geçen evliler arasında çocuk sahibi olup olmama konusu açılıyor. Bu tartışmalar eşyaların monte edilmesi sırasında büyüyebiliyor.

Demonte ürün satan mağazaların çiftler arasındaki ilişkileri olumsuz etkilemesi sadece Prof. Durvasula’nın gözlemi değil. Houzz adlı ev dizaynı sitesi, 2013 yılında yaptığı ankette, yeni bir eve taşınmayı ya da mevcut yaşadıkları evi yeniden dizayn etmeyi düşünen çiftlerin yüzde 46’sının eşyaların kurumu sırasında asabi hissettiklerini, yüzde 12’sinin ise ilişkilerini bitirmeyi ya da boşanmayı düşündüğünü ortaya koyuyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları