loading
close
SON DAKİKALAR

Deniz Baykal yoğun bakımda

Deniz Baykal yoğun bakımda
Tarih: 16.10.2017 - 09:02
Kategori: Siyaset

CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle yaşanan ateşlenme sonucu hastaneye kaldırıldı. Yapılan anjiyo sonrası uyandırılan Baykal, yeniden uyutuldu. Baykal'ın 3 gün yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.

CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastanede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı. Anjiyo sonrası uyandırılan Baykal, yeniden uyutuldu. Baykal'ın 3 gün yoğun bakımda kalacağı öğrenildi.

HASTANEDEN BAYKAL'IN DURUMU HAKKINDA EN SON AÇIKLAMA

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. İbiş, "Her şeyden önce bilinci açık. Olası komplikasyonlara karşı yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Bedeni güçlü. Her şeyi çok iyi hatırlıyor. Elbetteki bu olaylardan sonra 'hiçbir risk yoktur' diyemeyiz. O riskleri en küçük bir risk de olsa hekimler göz önünde bulundurmak zorunda. Zaten arkadaşlarımız da bunu göz önünde bulunduruyorlar. Ateşini bekliyorduk, çok doğal, ödemi bekleriz. Ama bunlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Gelişmelere göre zaman zaman ilaç tedavisi de gerekebilir" dedi.

BAŞBAKAN GELDİĞİNDE DIŞARIDA GÖRECEK

İbiş, “Muayene eden hekimler dışında girilmesini istemiyoruz. Başbakan geldiğinde dışarıdan görecektir” dedi.


ANJİYO İLE DAMAR AÇILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Baykal'ın bulunduğu hastaneye gitti. Bingöl, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, "Antalya milletvekilimiz Deniz Baykal, bugün sabah saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleri önce bir özel hastaneye kaldırılıyor daha sonra ileri tetkik yapmak üzere İbni-Sina Hastanesine transfer ediliyor. Pıhtı atması sonucu damar tıkanıklığı söz konusu, yapılan anjiyo ile damar açıldı. Pıhtının oluşturduğu sorunlar giderildi. Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullandı.

'HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş'ten bir açıklama geldi. NTV canlı yayınına telefonla katılan Ateş, Baykal'ın hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Baykal'ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal da hastanede bulunuyor.

REKTÖR İBİŞ: 3-4 SAATLİK BİR PERİYODA İHTİYAÇ VAR

Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. 

"Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları söyledi:

"Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."

"SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Ankara Üniversitesi Hastanelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel de, Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Güzel, "Bu sabah sol tarafında güçsüzlük şikayeti ile başvurdu. Beyin cerrahi, anestezi ve radyoloji bölümleri müdahale etti. Anjiyoda beyne giden ana damarın kapalı olduğu görüldü. Tıkanmış olan damar açılarak stent takıldı. Baykal'ın bilinci açık. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde vücudunun sol bölümünde güçsüzlük var.Sol kolu ve bacağında hafif güçsüzlük var, bunların düzelmesini bekliyoruz. Kapalı işlemle girişimsel olarak damar açıldı. Bu durumlarda hayati tehlike kısmi olsa da vardır, şu an bilinci açık, konuşabilecek durumda. Takip ediyoruz" dedi.

BAYDAR: BİLİNCİ AÇIK, KONUŞMASINDA PROBLEM YOK

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Operasyonu izlediğini belirten Baydar, şunları söyledi: "Sabaha karşı 05.00 sıralarında kendisini kötü hisseden önceki Genel başkanımız Deniz Baykal, önce özel bir hastaneye, sonra İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi. Yapılan anjiyoda beynin orta sağ damarındaki pıhtı tamamen temizlendi. Şu anda beynin kan akımı tamamen sağlandı. Anjiyo sonrasında uyandırıldı ve yoğun bakıma alındı. Genel Başkanımızın durumu iyidir. Bu operasyonu ben de izledim baştan sona. Bilinci açık, konuşmasında problem yok. 48 saat sonra yoğun bakımdan çıktıktan sonra sizler de göreceksiniz."

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. Hastanedeki tüm görevli hekimlere sarf ettikleri olağanüstü çabadan ötürü yürekten teşekkür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Deniz Bey ile biraz önce görüştük. Bilinci yerinde. Sohbet ettik. Önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur ve görevinin başına döner. Vatandaşlarımız merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı ve konuşuyor.

Bu arada sayın Başbakan erken saatlerde aradı, hem bilgi aradı hem de geçmiş olsun dileklerini iletti. Deniz Bey'in ailesi ile de görüştük, onlar da heyecanla sonucu bekliyor. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılmış olması onları da mutlu etti. Sayın Cumhurbaşkanı da aileyi arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza duyarlılıkları için tekrar teşekkür ediyorum.

Deniz Bey bu ülkenin yetiştirdiği ender siyasetçilerden biridir. Hem Türk hem dünya siyaseti için, olayları sağlıklı sorgulayan bir duayendir. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur."


BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SAĞLIK DURUMU İYİ ÇOK ŞÜKÜR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hastaneye gelerek Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çavuşoğlu hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Sağlık durumu iyi çok şükür. Şu an yoğun bakımda, inşallah en kısa zamanda iyileşecek. Kendisine geçmiş olsun diyoruz. Kendisini görmedik, böyle bir durumda içeri girip ziyaret etmemekte fayda var. Daha sonra normal odaya ya da evine geçince kendisini ziyaret edeceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Başbakanlıktan yapılan açıklamada Başbakan Binali Yıldırım'ın Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldığı, daha sonra, Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu bildirildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Seyit Torun da Baykal'ın sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye geldi.

Önder Sav da hastaneye geldi. Hastane çıkışı açıklama yapan Önder Sav, "Rektör yardımcısından bilgi aldık. Yoğun bakımda bir süre istirahat edecek. CHP dünyasının en önemli insanlarından, 50 yıla aşkın dostum. Sağlık durumu iyi. CHP ailesi için daha sağlıklı bir şekilde aramıza döneceğinden eminim" dedi.

Aralarında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in de olduğu pek çok CHP'li vekil de hastaneye gelmeye devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları