loading
close
SON DAKİKALAR

Deva'da direniş devam ederken Petrol-İş basın açıklaması yaptı

Deva'da direniş devam ederken Petrol-İş basın açıklaması yaptı
Tarih: 13.08.2014 - 11:37
Kategori: Sendika

Petrol-iş sendikasının örgütlenme yürüttüğü Deva'da 20 Haziran'dan bugüne kadar 12 işçi sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarıldı.

Petrol-iş sendikasının örgütlenme yürüttüğü Deva'da 20 Haziran'dan bugüne kadar 12 işçi sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarıldı. 

Tekirdağ Çerkezköy'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde, yaklaşık 500 işçinin çalıştığı DEVA Holding'e bağlı ilaç firmasında beş işçinin işine 20 Haziran günü son verildi. 

İşten çıkarılan işçiler; "Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hakkı elde etmek için Petrol-iş sendikasında çalışma yürütüyordu. Firma yönetimi işten çıkarmalara gerekçe olarak, 'işvereni ve işi kötülemek' maddesini gösterdi" dedi.

Petrol- İş Sendikası, Deva Holding' de sendikal çalışmalar yürüttükleri için işten çıkarılan ve 40 gündür fabrika önünde direnen 12 işçiye destek olmak amacıyla şirketin Küçükçekmece' de bulunan fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı. "Deva' ya sendika girecek, başka yolu yok" ve "Deva şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganlarının atıldığı direnişe bir çok farklı şehirden gelen Petrol-İş Sendikası üyesi de katıldı. Açıklamayı işçiler adında Petrol- İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar yaptı.

Yaşar, 40 gün önce başlayan ve hala devam eden direnişi selamlayarak, Deva Holding' te çalışan işçilerin sendikal haklarını kullanarak yeni bir sözleşme yapılması yönünde taleplerde bulunduklarını aktardı. Talepler karşısında işverenin ilk başta 8 kişiyi ve devam eden direnişle birlikte toplamda 12 kişiyi işten çıkardığını söyledi. Deva Holding işverenlerinin sadece kar düşünerek hareket ettiğine dikkat çeken Yaşar, "Amacımız burayı kilitlemek değil. Deva bizi sınamaya kalkmasın sakın. Çünkü bizi sınamaya kalkarsa burayı işte o zaman kitleriz. Petrol-İş' in 33 bin üyesi var" dedi. Mücadelelerinin devam edeceğine dikkat çeken Yaşar, Ağustos ayının sıcağında direnişte olduklarını ve bu yüzden işçilerle yapılacak olan görüşmeden sonra direnişlerine ara vereceklerini ileri bir tarihte işçilerin talepleri karşılanıncaya kadar direnişlerine devam edeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından işçiler, Petrol- İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar ile direnişe verilecek araya ilişkin görüşmek üzere toplantıya başladı.

Deva'da direniş devam ederken Petrol-İş basın açıklaması yaptı

Direnişe devam eden işçiler; 'Deva'ya sendika girene kadar mücadele edeceğiz' dediler...

Deva işçileri işten atılan arkadaşları ve sendikalaşma hakları için fabrika önünde beklemeye devam ediyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları