loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili festivaline 'terör' iptali

Dikili festivaline 'terör' iptali
Tarih: 01.08.2015 - 11:30
Kategori: Yerel

Dikili ilçesinde 28 Ağustos-1 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslararası Dikili Kültür ve Sanat Festivali, son dönemde yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Dikili ilçesinde 28 Ağustos-1 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslararası Dikili Kültür ve Sanat Festivali, son dönemde yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildi.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, büyük bir coşkuyla düzenlenmesi için tüm hazırlıklarını tamamladıkları Uluslararası Dikili Kültür ve Sanat Festivali’nin, son dönemde artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

30 Ağustos’ta ‘Zaferin Işığında Milli Beraberlik ve Şehitlere Saygı' Yürüyüşü Yapılacak

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 28 Ağustos-1 Eylül 2015 tarihleri arasında yapacakları festivalin Cumhuriyetimizin, bayrağımızın ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit düşen polis ve askerlere saygı nedeni ile iptal edildiğini duyurdu. Başkan Tosun tarafından yapılan açıklamada festival yerine, 30 Ağustos tarihinde Zafer Bayramı Kutlama Törenleri kapsamında akşam saatlerinde geniş katılımlı ‘Zaferin Işığında Milli Beraberlik ve Şehitlere Saygı' yürüyüşü yapılacağını ifade etti.

“Biliyoruz ki, Bu Saldırılar Bizim Kardeşliğimizi ve Huzurumuzu Hedef Almaktadır”

Başkan Tosun, yurtta ve dünyada barışın egemen olmasının en büyük özlemleri olduğuna vurgu yaptığı açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

“Hepimizin bildiği gibi yakın coğrafyamız kan gölüne dönmüş durumda. Kısa bir süre önce de Suruç’ta terör saldırısında 32 gencimiz katledildi. Ardından da vatanımız ve bayrağımız için zor şartlarda fedakarca görev yapan askerlerimizle polislerimize kalleşçe saldırılar oldu. Bu saldırılarda vatan sevdalısı, bayrak sevdalısı, cumhuriyet sevdalısı yiğit polislerimizi ve askerlerimizi şehit verdik. Terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik güçlerimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ülke olarak bu acılar tabi ki bizleri derinden yaraladı. Yaşanan hüzün de, acı da yüreklerimizde hala sımsıcak. Biz biliyoruz ki, bu saldırılar bizim kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef almaktadır. Ama oyuna gelmeyeceğiz, karanlık zihniyetli bölücülere de meydanı bırakmayacağız. Şehitlerimizin de kemiklerini sızlatmayacağız. Bizlerde kara toprağa düşen vatan evlatlarımız gibi sonuna kadar Cumhuriyetimize, bayrağımıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığına sahip çıkacağız. Teröre ve terörü besleyen güçlere karşı hep kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Bunu yaparken de birlik olacağız. Et tırnaktan ayrılmaz zaten. Bu düşüncelerle teröre karşı kararlılık için, şehitlerimize saygı için 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında ilçemizde yapacağımızı ilan ettiğimiz festivalimizi iptal ediyoruz. Festival yerine, 30 Ağustos tarihinde Zafer Bayramı Kutlama Törenleri kapsamında akşam saatlerinde geniş katılımlı ‘Zaferin Işığında Milli Beraberlik ve Şehitlere Saygı' yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Ben eminim ki, bu iptal kararımızı Dikilili hemşerilerimiz de hiç tereddüt etmeden destekleyeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları