loading
close
SON DAKİKALAR

Dikili’de yol seferberliği sürüyor

Dikili’de yol seferberliği sürüyor
Tarih: 18.10.2017 - 10:00
Kategori: Yerel

Dikili Belediyesi ilçenin dört bir yanında başlattığı yeni yol açma ve yol yapım çalışmaları ile ulaşım ağını daha da genişletti.

Dikili Belediyesi ilçenin dört bir yanında başlattığı yeni yol açma ve yol yapım çalışmaları ile ulaşım ağını daha da genişletti.

Peş peşe hayata geçirdiği yatırım ve projelerle hemşerilerin yüzünü güldürmeye devam eden Dikili Belediyesi, kırsal bölgelerden kent merkezine, sahil bandından sitelere uzanan bir ulaşım seferberliği başlattı.

Mahallelerde Topyekün Seferberlik

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kent genelinde hummalı bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda bir yandan kente yeni ulaşım ve üretim yolları kazandırılırken diğer taraftan da bozulmuş, kullanım ömrünü tamamlamış yollar elden geçiriliyor. Ağır geçmesi beklenen kış ayları öncesi kırsal bölgelerde yer alan Katıralan, Merdivenli, Yahşibey, Mazılı, Kıroba, Kocaoba, Yenice, Samanlık, Çağlan, Kızılçukur, Kıratlı, Gökçeağıl, Nebiler ve Çukuralan mahallelerine çıkarma yapan ekipler, bu mahallelerde yürüttüğü yeni üretim yolları açma ve mahalle içi yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Dört Koldan Çalışma

Ekiplerce dört koldan sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgedeki mevcut üretim yollarının tamamı elden geçirilerek yolların zemini ve etrafı daha güvenli hale ve genişliğe kavuşturuldu. Hizmete açılan bu yeni üretim yolları sayesinde bölgede bağı, bahçesi, tarlası olan vatandaşların ağır geçmesi beklenen kış ayları öncesi yüzünü güldürdü. Kırsal bölgelerde olduğu gibi kent merkezi ve sitelerde de çalışmalarını sürdüren ekipler İsmetpaşa Mahallesi ile Sümerkent Sitesi arasında ulaşımı sağlayan yolu da bakıma alarak, baştan aşağı yeniledi.

Ulaşıma Nefes Aldıran Hamleler

Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin son 5 ay içinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde bölgeye toplam uzunluğu 25 kilometre olan stabilize üretim yolu kazandırılırken, toplamda 18 kilometre uzunluğundaki alanda yol zemin iyileştirilmesi yapıldı. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ekipler havaların iyi gitmesi durumunda önümüzdeki haftalarda da kent merkezindeki yolları bir kez daha elden geçirip, en ufak aksaklığa meydan vermeyecek son rötuşlarını gerçekleştirecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları