loading
close
SON DAKİKALAR

Dilek Doğan davasının 3. duruşması başladı

Dilek Doğan davasının 3. duruşması başladı
Tarih: 30.05.2016 - 12:15
Kategori: Gündem

Küçükarmutlu'daki evinde polislerce öldürülen Dilek Doğan davasının 3. duruşması görülmeye başlandı.

Küçükarmutlu'daki evinde polislerce öldürülen Dilek Doğan'ın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 3. duruşması başladı. Geçen duruşmada verilen kapalılık kararı nedeniyle duruşmaya izleyici alınmadı. Sanık polis Y.M. duruşmaya katılmazken Dilek Doğan'ın avukatlarının kapalılık kararının kaldırılması talebi mahkemece reddedildi. Doğan ailesinin avukatlarının olay yerinde keşif yapılması talebi de mahkemece kabul edilmedi. 

Dilek Doğan'ın avukatları sanığın tutuksuz yargılanması ve duruşmaya katılmamasına tepki gösterdiler. Avukat Cemal Yücel, "Geçen hafta Kpss'de kopya çekti diye 82 kişi tutuklandı, burada bir cinayet var, sanık ortada yok. Mazeret bile bildirmemiş, yani kaçak, mahkemeden kaçıyor, ama tutuklamıyor. Bunu Dilek'in ailesine nasıl anlatacaksınız" dedi.

Avukat Oya Aslan da, Dilek Doğan davasının siyasi bir dava olduğunu belirterek, "Burada yaşananlar yalnızca mahkemenin tutumuyla ilgili değildir. Bunun bir devlet politikası olması ile ilgilidir. Sıradan propaganda davalarında, 2911 davalarında bile tutuklamaya başvurulurken, polisin yargılandığı bu davada polisin tutuklanmamasını aileye başka türlü nasıl anlatacaksınız? İlk celsede sanık geldi çünkü tutuklanmayacağını biliyordu, kendisine tutuklanmama garantisi verildi" şeklinde konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları