loading
close
SON DAKİKALAR

Din hocası öğrencilere 'Kim Erdoğan'ı kim FETÖ'yü seviyor' diye sordu!

Din hocası öğrencilere 'Kim Erdoğan'ı kim FETÖ'yü seviyor' diye sordu!
Tarih: 28.09.2016 - 12:32
Kategori: Eğitim

İskenderun’da bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda din hocası öğrencilere 'Kim FETÖ’yü seviyor, kim Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor' diye sordu.

İskenderun’da bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda din hocası öğrencilere 'Kim FETÖ’yü seviyor, kim Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor' diye sordu.

İskenderun’da bulunan Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Murat Arıcan, 15 Temmuz anma programı kapsamında işlediği ilk dersinde 4. sınıf öğrencilerine “Kim FETÖ’yü seviyor, kim Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor” diye sordu.
Evrensel'den Tugay Demir'in haberine göre; Veliler, 22 Eylül tarihinde işlenen derste Arıcan’ın “Kim AKP’li, kim CHP’li kim HDP’li” diyerek 9-10 yaş grubundaki öğrencilerden el kaldırmalarını istediğini de söyledi. Telefonla ulaştığımız okul müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu da, velilerin iddiasını doğrulayarak, “Öğretmenimiz biraz fazla detaya girmiş. Kendisine yazılı ihtar verdik” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir veli, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Murat Arıcan’ın “FETÖ kim biliyor musunuz?” “Kötü askerler darbe yapmaya çalıştı, cumhurbaşkanımız buna engel oldu” dediğini söyledi. 15 Temmuz da yaşananlara ilişkin belgeselin sınıfta izletilmesine de tepki gösteren veli, “Biz darbe günü ve sonrasında çocuklarımızın psikolojisi bozulmasın, savaş mı var diye endişe etmemeleri için tv bile açmadık. 8-9 yaş grubundaki çocuklara darbe, tank, çatışma görüntüleri izletilmesi akla uygun bir şey değil” dedi.

Bir başka veli ise öğretmenlerinin çocuklara hakaret ederek baskı altına aldığını, öğrencilerin din kültürü dersinin olduğu gün okula gitmek istemediğini ifade etti.

Çocuklarının laik ve bilimsel bir eğitim almasını istediklerini söyleyen veliler, din dersinin olduğu günler çocukların kendilerini güvende hissetmeleri adına sınıfın kapısında bekleyeceklerini ve öğretmeni milli eğitim müdürüne şikâyet edeceklerini ifade etti.

‘FAZLA DETAYA GİRMİŞ’ AÇIKLAMASI 

Okul müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu, velilerin şikayeti doğrultusunda Arıcan’a yazılı ihtar verdiklerini söyledi. Kuyubaşıoğlu’nun, Din Kültürü Öğretmeni Arıcan’ın derste sorduğu sorulara ilişkin yanıtı da “Okulumuza yeni atanan öğretmenimiz bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda bu konuları işlemiş ancak anladığımız kadarıyla biraz fazla detaya girmiş” oldu.
Kuyubaşıoğlu, “Olayın tekrarlanması durumunda gerekli işlemleri uygulayacağız” dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları