loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK; Eğitimde yaşanan hak ihlallerine karşı Ankara'da Alevi mitingine katılıyor

DİSK; Eğitimde yaşanan hak ihlallerine karşı Ankara'da Alevi mitingine katılıyor
Tarih: 12.10.2014 - 00:35
Kategori: Sendika

Türkiye Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK); Eğitimde yaşanan hak ihlallerine ve antidemokratik uygulamalara karşı 12 Ekim’de Ankara’dayız!

Türkiye Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK); Eğitimde yaşanan hak ihlallerine ve antidemokratik uygulamalara karşı 12 Ekim’de Ankara’da Alevi Mitinginde olacağını açıkladı.

DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada; 

Eğitimde yaşanan hak ihlallerine ve antidemokratik uygulamalara karşı 12 Ekim’de Ankara’dayız!

• Tüm işçi sınıfını, 4+4+4 uygulamasının bugüne kadar getirdiği yıkımlara, eğitimdeki güncel gerici politika ve uygulamalara, piyasacı uygulamaların eğitim ve bilim emekçilerine etkilerine ve eğitim sistemindeki yıkıma karşı Alevilerin 12 Ekim’de Ankara’da düzenledikleri mitinge destek vermeye çağırıyoruz.

Eğitimde yaşanan hak ihlallerine, 4+4+4 sistemiyle bütün okulların İmam Hatiplere dönüştürülmesi projesiyle dini eğitime geçmeyi amaçlamasına, zorunlu din derslerine karşı Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın öncülüğünde, 12 ayrı bölgeden başlayıp Ankara'da son bulacak yürüyüşün ardından 12 Ekim Pazar günü Ankara Sıhhiye'de büyük bir miting düzenlenecek.

Alevi yurttaşlarımızın bu demokratik tepki ve taleplerini haklı buluyor, yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyor; tüm işçi sınıfını, 4+4+4 uygulamasının bugüne kadar getirdiği yıkımlara, eğitimdeki güncel gerici politika ve uygulamalara, piyasacı uygulamaların eğitim ve bilim emekçilerine etkilerine ve eğitim sistemindeki yıkıma karşı 12 Ekim’de Ankara’da olmaya çağırıyoruz.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK)

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları