loading
close
SON DAKİKALAR

Diyanet'ten KYK yurtlarında 'manevi rehberlik' uygulaması

Diyanet'ten KYK yurtlarında 'manevi rehberlik' uygulaması
Tarih: 19.10.2017 - 12:02
Kategori: Eğitim

KYK yurtlarında manevi rehberlik uygulamasının ayrıntıları açıklandı. Diyanet, görevlilerden, 'Güven veren bir üslup' kullanılmasını istedi

KYK yurtlarında manevi rehberlik uygulamasının ayrıntıları açıklandı. Diyanet, görevlilerden, 'Güven veren bir üslup' kullanılmasını istedi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Diyanet, öğrencilerin, velilerin ve eğitim uzmanlarının, “Çocuklar üzerinde ayrıma yol açar. Öğrenciler kendilerini baskı altında hisseder” tepkisine karşın geri adım atmadığı uygulamasının detaylarını internet sitesinden yayımladı. Çalışma sürecinde hiçbir gencin “dışarıda bırakılmamasına” özen gösterilmesini isteyen Diyanet, formel bir yaklaşımdan öte eğitsel bir sürecin takip edileceğini öne sürdü.

Yurtlarda görevlendireceği din görevlilerinden, “kolaylaştırıcı, cesaret ve güven veren” üslup kullanmasını isteyen Diyanet’in açıklamasında, “Çalışmalar, her aşamada gerek Başbakanlık gerekse KYK personeli ile karşılıklı saygı ve güven içerisinde yürütülecek” ifadelerine yer verildi.

Ruhen ve bedenen dinamik gençlik

Görevlendirilen personelin ilk aşamada 25 Mart’a kadar görev yapacağının kaydedildiği açıklamada, öğrencilerin bilgi, ahlak, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmesi amacıyla başlatıldığı iddia edilen program şu ifadelerle tanımlandı:
“Milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve erdemlerin nesilden nesile aktarılarak hayat bulmasını temin etmek; toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olunmasını temin etmek amacıyla Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen bir manevi rehberlik hizmetidir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları