loading
close
SON DAKİKALAR

Dr. Mehmet Müezzinoğlu ismi verilen köprüye CHP'li Gaytancıoğlu'ndan açıklama

Dr. Mehmet Müezzinoğlu ismi verilen köprüye CHP'li Gaytancıoğlu'ndan açıklama
Tarih: 27.07.2017 - 15:40
Kategori: Siyaset

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Karaağaç Köprüsü'ne 'Dr. Mehmet Müezzinoğlu' isminin verilmesini eleştirdi.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Karaağaç Köprüsü'ne "Dr. Mehmet Müezzinoğlu" isminin verilmesini eleştirerek köprüye E 5 yapılmadan önce yıkılan köprünün adı olan "Seferşah" ya da karaağaç'ıb Lozan’da kazanılan “Diplomatik Zafer'in bir göstergesi olması sebebiyle "Lozan" isminin verilmesinin ve yahut en azından bir anket veya isim yarışması yapıldıktan sonra isim verilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Köprü'nün E 5 üzerine yapıldığı yerde 1640 yılında III. Ahmet tarafından ilk olarak bir köprü yapıldığını ve bu köprüye Yıldırım Bayazıt, Çelebi Mehmet Han ve II. Murat Han dönemlerinin büyük bilgini Seferşah'ın türbesinin orada bulunması nedeniyle Seferşah Köprüsü adı verildiğini belirten Gaytancıoğlu "Daha sonra E 5 yapılırken bu köprü yıkılmış. Köprünün seyir köşkü halen durmaktadır. Tarihimize sahip çıkacaksak, bu ismin hafızalardan silinmemesi için köprüye Seferşah ismi verilebilir" dedi.

Gaytancıoğlu AKP'nin bu tür köprü vb yerlere isim verilirken kimseye danışmadan, ortak aklı kullanmadan "ben yaptım oldu" mantığı ile hareket etmesini de eleştirdi.

"Köprü vb yapılara isim verilirken ortak bir şekilde karar verilmesi gerekmektedir." diye Gaytancoğlu "Ben yaptım oldu mantığını kabul etmiyoruz. Böyle kararlar alınırken belli kesimlerin görüşlerinin alınması daha doğrudur. Karaağaç Lozan’da kazanılan diplomatik zaferin somut bir örneğidir. Köprü de Karaağaç Köprüsü. İsmi neden "Lozan Köprüsü" olmasın. Bir öneri de bu yönde olabilir. Tüm öneriler alınır, birlikte karar verilir. Yani burada mesele kişisel bir mesele değildir, mesele ortak tarihimize, ortak değerlerimize sahip çıkarak ortak kararlar alabilme meselesidir." ifadelerini kullandı. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları