loading
close
SON DAKİKALAR

Edirne, Trakya Birlik 'Yağlı Tohumlar' kooperatif seçimlerini Şafak Kırbiç kazandı

Edirne, Trakya Birlik 'Yağlı Tohumlar' kooperatif seçimlerini Şafak Kırbiç kazandı
Tarih: 23.11.2014 - 21:41
Kategori: Sendika

Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Şafak Kırbiç oldu. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP Edirne il başkanı olan Rafet Sezen kaybetti

Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Şafak Kırbiç oldu. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AKP Edirne il başkanı olan Rafet Sezen kaybetti...

Sanayi sitesinde bulunan bir düğün salonunda yapılan Genel Kurula ortaklar büyük ilgi gösterdiler. Seçime 4 liste ile gidildi. Ocak Ayı’nda yapılacak olan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanlığı için yarışan 4 adayın delege yarışına girdiği Genel Kurul’da Beyaz listede Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi için Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’in desteklediği Faik Kızılkan, Sarı listede Av. Koray Uymaz’ın desteklediği İsmail Keskin, Yeşil listede mevcut Başkan Şafak Kırbiç ve Pembe listede ise Mali Müşavir Ercan Beyazkoç yarıştılar.

Genel Kurulda ilk olarak Divan kurulu belirlendi ve gündem maddeleri oylandı. Daha sonra 4 liste adına konuşmalar yapıldı.

İlk olarak Pembe liste adına konuşan, Mali Müşavir Ercan Beyazkoç, yönetime gelmesi halinde önemli işler yapacağını belirtti. Beyazkoç seçilmesi halinde ayçiçeğine desteklemeler ile birlikte 1500 lira fiyat vereceğini, üreticiye faizsiz mazot yine faizsiz traktör desteği vereceğini ifade etti.

Sarı liste adına konuşan Av. Koray Uymaz Trakya Birlik’in hantal bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Bu yapının kendi yönetimlerinde değişeceğini belirtti. Uymaz, Ayçiçeğini ortağımız döktüğünde avans fiyatı bilecek. En azından avans fiyatı bilecek. Bu bile ortağımıza çok görüldü. Geçen yıl bizim ortağımız tüccara, yağ sanayicisine ezdirildi. İlk araba ayçiçeği döküldüğünde avans fiyatı açıklamayı söz veriyoruz. Faizleri yüzde 12'ye indirmenin sözünü veriyoruz. Biz Trakya Birlik'te artık değişimi istiyoruz” dedi.

Edirne, Trakya Birlik 'Yağlı Tohumlar' kooperatif seçimlerini Şafak Kırbiç kazandı

Edirne Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Şafak Kırbiç’te Beyazkoç ve Uymaz’ın eleştirilerine cevap verdi. Kırbiç, işin içine girince her şeyin farklı olduğun söyledi.

Beyaz listeden delege olmak için yarışan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’de 12 yıldır size verdiğim sözlerin yüzde 90’ını yerine getirdim. Getiremediğim yüzde 10 vardır.Trakya Birlik öyle bir hale geldi ki 12 yıl önce 45 bin ton rafine yağ kapasitesi vardı, 45 bin ton rafine yağ üretip satıyordu. Bugün geldiği nokta ise, şuan Trakya birliğin rafine üretim kapasitesi 165 bin ton. Sattığı yağda 125 ile 135 bin ton arasında değişiyor. Türkiye’de pazar lideri” dedi.

Konuşmaların ardından 4 liste seçim yarışına girdi.

Seçim sonunda Şafak Kırbiç ve listesi 413, Rafet Sezen 387, Koray Uymaz 340 oy aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları