loading
close
SON DAKİKALAR

Ekmek fiyatına yeni düzenleme

Ekmek fiyatına yeni düzenleme
Tarih: 18.05.2017 - 11:39
Kategori: Ekonomi

Ekmek fiyatları bundan böyle Fırıncılar Odası tarafından değil, devletin oluşturacağı yeni bir komisyon tarafından belirlenecek.

Ekmek fiyatlarının ülke genelinde tek merkezden belirleneceği açıklandı.

Dünya gazetesinden Canan Sakarya’nın haberine göre teknik çalışma başlatıldığını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Ekmek fiyatları tek merkezden belirlenecek” dedi. Ağbal, tarım ürünlerinde arzın yetersiz olduğu yerde dış ticaret tedbiri alınacağını da bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatının tek merkezden belirlenmesini öngören yeni bir model üzerinde çalışma başlattıklarını açıkladı. Merkezi bir yapıdan il il ekmek fiyatının belirlenmesi ile dağınık ve kopuk olan yapının sonlandırılacağını kaydeden Ağbal, merkezdeki yapının tüm kesimlerin katıldığı bir platform olacağını söyledi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, ekmek fiyatının belirlenmesinde oluşturulacak yeni model hakkında bilgi verdi. Mevcut yasal çerçeveyi değiştirecek merkezi düzeyde yeni bir yapı üzerinde çalışıldığını kaydeden Ağbal, “Yapının değiştirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Şimdi detayları üzerinde çalışılıyor. Yeni yapıya kimler katılacak, kararlar nasıl alınacak bu konuda teknik çalışma yapılıyor. Bu bir kanun konusu. Yapılan çalışma önce Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ele alınacak, Bakanlar Kurulunda belirlenecek” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları