loading
close
SON DAKİKALAR

Elektrik faturası artacak ama zam yapılmamış olacak!

Elektrik faturası artacak ama zam yapılmamış olacak!
Tarih: 28.04.2016 - 16:41
Kategori: Ekonomi

Hazırlanan yasa, tasarısı kayıp-kaçak bedeli için ‘iade edilen paranın’ tekrar faturalara eklenmesini öngörüyor.

Va­tan­da­şın öde­ye­ce­ği elek­trik fa­tu­ra­sı zam ya­pıl­ma­dan ar­ta­cak. TBMM’­ye su­nu­lan iki ay­rı ta­sa­rı ve tek­lif, da­ğı­tım şir­ket­le­ri­nin za­ra­rı­nın kar­şı­lan­ma­sını ve ka­yıp/ka­çak be­de­li ge­ri öden­me­si ha­lin­de di­ğer abo­ne­le­re yan­sı­tıl­ma­sı­nı içe­ri­yor.

Elek­trik Pi­ya­sa­sı Ka­nu­nu­’n­da de­ği­şik­lik ön­gö­ren 15 mad­de­lik ta­sa­rı 18 Ni­sa­n’­da, yi­ne ay­nı ko­nuy­la il­gi­li 8 AK­P’­li mil­let­ve­ki­li­nin ha­zır­la­dı­ğı ka­nun tek­li­fi ise 26 Ni­sa­n’­da TBMM Baş­kan­lı­ğı­’na su­nul­du.

FE­DA­KAR­LIK LA­ZIM

Ta­sa­rı ve tek­lif, Mec­lis Sa­na­yi ve Ener­ji Ko­mis­yo­nu­’n­da bir­leş­ti­ri­le­cek. 42 mad­de­lik dü­zen­le­me, va­tan­da­şın elek­trik fa­tu­ra­sı­nı ar­tı­ra­cak mad­de­ler içe­ri­yor.Ko­mis­yon Baş­ka­nı AK­P’­li Zi­ya Al­tun­yal­dız, dün ko­mis­yon üye­le­ri­ni top­la­ya­rak ‘bil­gi­len­dir­me­’ yap­tı. AK­P’­li Al­tun­yal­dız, “Or­ta­da te­rör var ve böl­ge­de ka­yıp ka­çak­la­rın, elek­trik fa­tu­ra­la­rı­nın tah­si­li için fe­da­kar­lık yap­mak la­zı­m” şeklinde konuştu.

Ta­sa­rı­nın 13. mad­de­sin­de yer alan “Mah­ke­me ve tü­ke­ti­ci ha­kem he­ye­ti ka­ra­rı­na is­ti­na­den, da­ğı­tım şir­ket­le­ri ya da te­da­rik­çi ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ia­de­ler ve mah­ke­me ka­ra­rın­da yer alan gi­der­ler, da­ğı­tım ta­ri­fe­le­ri yo­luy­la kar­şı­la­nı­r” hük­mü­nü içe­ri­yor. Yasa ile ka­yıp-ka­çak be­de­li için ‘ia­de edi­len pa­ra­’ fa­tu­ra­la­ra ek­lenerek şir­ke­tin öde­ye­ce­ği pa­ra abo­ne­le­re yan­sı­tı­la­cak.

Ta­sa­rı­da yer alan baş­ka bir dü­zen­le­me de va­tan­da­şın ce­bin­den ye­ni pa­ra çı­ka­ca­ğı­nı gös­te­ri­yor. Bu­na gö­re da­ğı­tım şir­ket­le­ri­nin ya­tı­rım har­ca­ma top­la­mı, EPD­K’­nın onay­la­dığı ya­tı­rım tu­ta­rı­nın üze­rin­de ol­ma­sı ha­lin­de ara­da­ki fark da ‘ta­ri­fe he­sap­la­ma­la­rı­na­’ ek­le­ne­cek.

33 MİL­YA­RI ÖDE­ME­MEK İÇİN

CHP De­niz­li Mil­let­ve­ki­li Ka­zım Ars­lan, 2006-2014 yıl­la­rı ara­sın­da va­tan­daş­tan 33 mil­yar li­ra ka­yıp ka­çak be­de­li alın­dı­ğı­nı ha­tır­la­ta­rak, “Bu ta­sa­rı 33 mil­ya­rın ge­ri öden­me­me­si için ya­zıl­mış­tır, mah­ke­me­le­rin em­sal ka­rar ver­me­si­ni en­gel­le­me he­de­fin­de­dir, çok bü­yük bir hak kay­bı­nı ya­sa­laş­tır­mak­ta­dır. Ar­ka pla­nın­da va­tan­da­şın de­ğil, şir­ket­le­rin mağ­du­ri­ye­ti­ni ön­le­me dü­şün­ce­si yat­mak­ta­dı­r” de­di.


Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları