loading
close
SON DAKİKALAR

Emin Şirin: Erdoğan 'Allah affetsin' diyor, İstanbul tahrip edilmiş vaziyette, Allah neyi affetsin?

Emin Şirin: Erdoğan 'Allah affetsin' diyor, İstanbul tahrip edilmiş vaziyette, Allah neyi affetsin?
Tarih: 23.10.2017 - 17:59
Kategori: Medya

AKP eski Milletvekili Emin Şirin, Can Ataklı'nın Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

AKP eski Milletvekili Emin Şirin, Can Ataklı'nın Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Şirin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın 'İstanbul'a ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum' sözlerine, "Trafiğin durumu belli. İstanbul bloke edilmiş, tarihi, doğası tahrip edilmiş vaziyette. Allah neyi affetsin?" şeklinde karşılık verdi.

Emin Şirin'in konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

"23 senedir İstanbul'da her şeyi yöneten Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul'u büyütmek lazım, vize ile girmek lazım, diyen Erdoğan İstanbul'u ranta tamamen kurban etmiş ve içinden çıkılmaz hale getirmiş durumda. 

Erdoğan Allah affetsin, diyor. Trafiğin durumu belli. İstanbul bloke edilmiş, tarihi, doğası tahrip edilmiş vaziyette. Allah neyi affetsin? .

Erdoğan samimiyse 2 şey ortaya koymalı. Birincisi, Kanal İstanbul projesini, saçma sapan projeleri durdurmalı. İkincisi, yetkisi var kentsel dönüşüm konusunda kararname çıkarıp, mimarlara danışıp kentsel dönüşümü dengeye sokmalı.

İstanbul tamamen rant üzerine inşa edilmiş şehir haline geldi. Şehir 20-25 milyona gidiyor şehri yaymak lazım. 

Yeşilköy havalimanı kapanacak. Oraya 20 milyar dolar değer biçiliyor. Florya ve Yeşilköy'deki kat sınırlaması kalkacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın Allah affetsin dediği yerde tereddütle bakıyorum. Ben Ergenekon sanığıyım. Erdoğan Fethullahçı bu örgütü tanıyamamışım dedi. '2013'ün sonunda idrak ettik, bunların inlerine gireceğim' dedi. 1,5 seneye yakın geçti. Ergenekon kumpasını kuran polis, hakim, savcıların tamamı FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edildi. bir kısmı hapiste, bir kısmı kaçak. Verdikleri kararlar hala duruyor ortada. 

Siyasette, AK Parti'de FETÖ'cü yok, diyorlar, istifalar isteniyor. Şüpheyle bakmamak mümkün değil.

Müftülerin kıyacağı nikahın muhtevasında müftü medeni kanundaki sınırlarda kalacak, deniyor. Kalmayacak. Belki dualar okuyacak, mehir olacak. Sonunda işi dini çerçeveye koyacak. Bu sonra bazı talepler doğuracak.

Lozan'ı da deliyoruz. Müslümanlara müftülerin nikah kıyma hakkını verince gayrimüslimler de kendi din adamlarının nikah kıyma hakkını isteyecek. Burada bulunan din adamların hiçbir idari işlemde bulunmazdı. Bu deliniyor. 

Erdoğan bunu 2019'daki seçim hazırlığı için yapıyor. Muhafazakar kitleye baktığında imam hatip, başörtüsü sorunu halletmesi  önemli görünüyor. Tabanını konsolide etmeye çalışacak.

Saadet kadrolarına hitap eden bir çalışma içinde Erdoğan. Son kurdurduğu hükümete eski milli görüşten insanları getirdi. Muhafazakar kitleye yaptığı hamlenin bir parçası olarak görmek lazım. 

Türkiye 16 Nisan'dan sonra hakkın hukukun olmadığı ülke haine geldi. Allah beni affetsinle bu iş olmuyor. 

-Herkes Erdoğan'ın karşısında (2019 seçimlerinde) kim olacak diyor bence birinci önemli konu adil bir seçim olması. 600 vekilden yarısını elde etmeniz lazım. Çoğunluğu elde edemezlerse Recep Tayyip Erdoğan'ın her kanunu istediği çıkarması mümkün değil. Çoğunluk yoksa patron Erdoğan bile olsa cumhurbaşkanının çalışmalarını kontrol etmek ve tersine çevirmek mümkün. Sizinle uzlaşmak zorunda. Keyfi kararnameler çıkaramaz.

-(Kılıçdaroğlu'nun Gökçek'in istifasının istenmesine yönelik sözlerine) Muazzam bir adalet yürüyüşü yaptılar. Bugün hatırlayan var mı? Bu şekilde bir muhalefetle yüzde 25'in üzerine çıkabilir mi? Niye istifa etti Topbaş?Gökçek'in, Balıkesir'İn, Bursa'nın neden istifası isteniyor? FETÖ'cüler mi sebebini iste. Bunların hiçbirini bilmeden seçimle gelen seçimle gider diyor. Ne biliyorsun?

Dava diyorlar. Biri, kindar ve dindar nesil yetiştirme arzusu, imam hatip, başörtüsü, müftü nikahı... İkincisi AK Parti yakınlarının zenginleşme davası. Bunun neresi kutlu dava bilmiyorum. 

Meral hanım partisini kuruyor, hayırlı olsun. Yapılan araştırmalara göre Meral Akşener'in kurmakta olduğu parti AK Parti tabanından oy alır durumda değil. MHP ve CHP'den oy alıyorlar. Kurucular ortaya çıktıktan sonra ne olur, Recep Tayyip Erdoğan kendilerine karşı hangi dosyaları çıkartır, yandaş basın ne yapar göreceğiz."

Vişne Haber Ajansı









ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları