loading
close
SON DAKİKALAR

Emniyet müdürü, Soylu'nun izinde: 'Gerekirse kafalarını kıracağız'

Emniyet müdürü, Soylu'nun izinde: 'Gerekirse kafalarını kıracağız'
Tarih: 13.01.2018 - 13:45
Kategori: Gündem

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polislere verdiği 'ayak kırma' talimatını doğru anladıklarını söyledi

Adıyaman'da bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan Adıyaman'a gelen bir yolcu otobüsünü Gölbaşı ilçe girişinde oluşturulan kontrol noktasında durdurup arama yaptı. Narkotik köpeği 'Zeta'nın da katıldığı aramada otobüsteki valizlerden birinde 10 kilo 523 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucuya el konulurken valizin sahibi olduğu belirlenen yolcular M.Ç. ve S.K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

'MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

Operasyonu değerlendiren İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatının bazı kesimler tarafından yanlış anlaşılmış olabileceğini ancak kendilerinin talimatı doğru anladıklarını belirtti. Alper, uyuşturucuyla mücadeleye aralıksız devam edeceklerini belirterek, "Yakalanan bonzainin piyasa değeri yaklaşık 400 bin lira civarında. Adıyaman'da daha önceden böyle büyük miktarda bonzai yakalaması olmadı. Hatta çevre illerde baktığımızda bonzai anlamında yüklü miktarda bu şekilde bir yakalama olmamıştı. Bu anlamda bataklığın kurutulmasına yönelik bir çalışma olduğunu değerlendirebiliriz. Adıyaman ilimize uyuşturucunun girmesine müsaade etmemeye çalışıyoruz, çalışacağız. Biz uyuşturucu satıcılarının bellerini kırdık, kırmaya devam edeceğiz. Yeri gelirse kafalarını kıracağız" dedi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?
 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman, beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir" demişti.

Soylu'nun bu sözleri Türk Ceza Kanunu'na aykırı olarak değerlendirilmiş, Soylu yanlış anlaşıldığını söylese de hükümet ve Cumhurbaşkanlığı tarafından destek görmüştü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları