loading
close
SON DAKİKALAR

En sık yapılan egzersiz hataları

En sık yapılan egzersiz hataları
Tarih: 09.02.2016 - 20:37
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlıklı bir şekilde zayıflamayı ve vücudunuzun şekle girmesini istiyorsanız egzersiz yaparken bu hatalardan uzak durun.

Sağlıklı bir şekilde zayıflamayı ve vücudunuzun şekle girmesini istiyorsanız egzersiz yaparken bu hatalardan uzak durun.

Tek noktaya odaklanmak Göbeğinizi eritmek için sayısız mekik çekiyor ya da uzun süre plank hareketinde kalıyorsanız, bu alışkanlığınızdan vazgeçin.



Vücudunuzda fazlalık olan tek bir bölgeye odaklanarak spor yapmak sizi istediğiniz sonuca ulaştırmaz. Kalori alımını azaltarak ve tüm vücut kaslarınızı çalıştıran egzersiz programlarını uygulayarak incelebilirsiniz. Size en uygun egzersiz programlarını bulmak için bir fitness antrenörüne danışabilirsiniz.

Yalnızca kardiyo yapmak

Kilo vermek ya da şekle girmek için yalnızca kardiyo yaparak hayalinizdeki vücuda kavuşamazsınız. Kardiyo ile kilo vermeyi başarsanız bile güç antrenmanları yapmazsanız, kas kaybı yaşarsınız. Güç antremanlarını (ağırlık kaldırma) yalnızca spor salonunda değil, evinizde de uygulayarak kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Haftada 3 kez kardiyo egzersizleri yapıyorsanız, 2 kez de güç antrenmanları yapmalısınız. Eğer spor salonuna gidiyorsanız, mutlaka bir fitness antrenörüne danışın ve size en uygun olan programı öğrenin.

Zayıflamak için egzersiz yapmak

Forma girmek için egzersiz yapıyor olmanız önemli. Ancak egzersiz programlarınızı daha sağlıklı bir yaşam için kilo verdikten sonra da devam ettirmeniz gerekiyor. Kilo verme hedefiniz başarıya ulaştıktan sonra kendinize bir motive listesi oluşturun ve spor yapmanız için sizi teşvik edecek şeyleri sıralayın. "Daha güçlü bir vücuda sahip olmak istiyorum", "Çocuklarımı kucağımda daha rahat taşımak istiyorum" ya da "Merdivenleri hiç zorlanmadan çıkmak istiyorum" gibi sebepler, sizi motive edecektir...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları