loading
close
SON DAKİKALAR

Engelliler semazen grubu Sincan'da

Engelliler semazen grubu Sincan'da
Tarih: 27.06.2015 - 17:09
Kategori: Yerel

'Melekler Semazen Grubu' Sincan’da büyük ilgi görüyor. 20 ile 40 yaş arasındaki engellilerden oluşan Semazenler, iftardan sonra Sincanlılara huzur veren sema gösterileri ile beğeni topluyor.

'Melekler Semazen Grubu' Sincan’da büyük ilgi görüyor. 20 ile 40 yaş arasındaki engellilerden oluşan Semazenler, iftardan sonra Sincanlılara huzur veren sema gösterileri ile beğeni topluyor. Mahalle şenliklerinde mahallelilere hoş bir şölen sunan engelliler, herkese de örnek oluyor.

Sincan Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından 1 yıllık yoğun bir çalışmanın sonucunda oluşturulan “Melekler Semazen Grubu” büyük ilgi görüyor. Her gün Mahalle Şenliklerinde bir mahallede sema gösterisi yapıyor. 20 ile 40 yaş arasındaki 15 zihinsel engelliden oluşan Semazen Grubu, engellerin sema dönerek nasıl aşıldığını herkese gösteriyor. Tüm engellilere örnek olan gösterileri ile herkese hayat dersi de veren ”Melekler” engellerin nasıl ortadan kaldırıldığını gözler önüne seriyor.

“ARTIK BİZDEN KORKMUYORLAR”

Engelli olarak toplumda yaşamanın çok zor olduğunu belirten engelliler, kurslar sayesinde kendilerine toplumda bir yer edindiklerini ve insanların bakış açısının değiştiğini söyledi. Sincan Halk Eğitim Merkezi Sanat Öğretmeni Ülkü İpek çalıştırdığı engelli semazen grubunun ortaya çıkış serüvenini anlattı. İpek; “Zor bir sürecin içinden başarıyla kalktık. Engelli kursiyerlerimizi topluma kazandırmak ve öz güvenlerini yerine getirmek için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde onların masumiyetini ve iyi niyetini göstermek için semazen aklımıza geldi. 1 yıllık çalışmanın sonunda çok güzel bir Semazen Grubu ortaya çıktı. Belediyemizin de desteği ile Ramazan etkinliklerinde ve programlarda yer almaya başladık. Bu da öğrencilerimize olan bakış ve tutumu olumlu etkiledi.” dedi.

İnsanların bakış açılarının değiştiğini belirten engelli Levent Meriç; “Yolda artık daha rahat yürüyorum. Herkes bana gülümsüyor, selam veriyor.” dedi.

Kursla birlikte hayatındaki değişimi dile getiren Halil İbrahim Keleş ise; “Sahnede sema gösterimizi yapıyoruz, herkes bizle fotoğraf çektirmek istiyor. Bizden korkmuyorlar. Çok mutluyum.” dedi.

Semazen grubuna oğlu Ahmet’i getiren baba Mustafa Köroğlu ise; “Oğlum çok mutlu… Evde oturmak yerine artık arkadaşları ile provalar yapıyor, sohbetler ediyor. Bize her gün kurs var mı diye soruyor. Belediyemiz başta olmak üzere Halk Eğitim Merkezimize ve öğretmenlerimize ilgilerinde dolayı teşekkür ederim.” dedi.

HER GÜN BİR MAHALLEDE

Ramazan Ayı boyunca Mahalle Şenliklerinde Sincanlılarla buluşacak olan “Melekler Semazen Grubu” her gün bir mahallede sema gösterisi yapacak. İzlemek isteyenler mahalle şenliklerinin yapılacağı yerleri www.sincan.bel.tr adresinden duyurular kısmından öğrenebilecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları