loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'a Bağışta 9 Bin Lira Yasağı Delindi

Erdoğan'a Bağışta 9 Bin Lira Yasağı Delindi
Tarih: 27.07.2014 - 11:01
Kategori: Ekonomi

Köşk seçimleri için Başbakan Erdoğan'a yüksek miktarda bağış yapmak isteyip, 9 bin TL'lik limite takılan işadamları, batık bankacıların hile formülünü uyguluyor.

Köşk seçimleri için Başbakan Erdoğan'a yüksek miktarda bağış yapmak isteyip, 9 bin TL'lik limite takılan işadamları, batık bankacıların hile formülünü uyguluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, Köşk seçimlerinde yardım tartışması yaşanmaya başladı. Yasaya göre, vatandaşlar bir adaya ancak 9 bin liralık yardımda bulunabiliyor.

İŞÇİLER ADINA ERDOĞAN'A BAĞIŞ

Taraf gazetesinin haberine göre; Başbakan Tayip Erdoğan’a daha fazla yardım yapmak isteyen yandaş iş adamları ise ilginç bir yöntem buldu. Buna göre yanında çalıştırdıkları tüm işçiler adına Erdoğan’a bağışta bulunuyorlar. Böylece, asgari ücretli olarak bir şirkette çayçılık yapan vatandaşlar bile Erdoğan’a 9 bin lira yardımda bulunmuş oldu. Hatta bir Güneydoğulu iş adamının 600 personeli adına Erdoğan’a toplam 5 milyon liralık bağışta bulunduğu öne sürüldü. Bu durum, Ankara’da, seçimlere bağış gölgesinin düşmesine yol açtı.

ERDOĞAN BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLAMADI

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine bugüne kadar yapılan bağış miktarını açıklamak istemedi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş, bağış hesapları konusunda şeffaf davranmıştı. Birkaç gün önce açıklanan rakamlara göre İhsanoğlu’na bağışlanan toplam rakamın 2 milyon 130 bin 922 TL, Demirtaş için bağışlanan rakamın 361 bin 411 TL olduğu açıklanmıştı. Söz konusu iki adaya da yapılan bağışlarda kısmi artışlar olduğu öğrenildi. Örneğin, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yapılan bağış tutarının 3 milyon liraya, Demirtaş’a yapılan yardımların ise 500 bin liraya yaklaştığı bildirildi.

Erdoğan'a Bağışta 9 Bin Lira Yasağı Delindi

REKOR BAĞIŞ

Başbakan Erdoğan’a ise yapılan yardım tutarı konusunda net bir bilgi verilmedi. Ancak, bankalardan muhalefet partilerine konuyla ilgili olarak birçok bilgi ve belge geliyor. Bu belgelerde, bir iş adamının yasayı delerek, 9 bin liranın çok üzerinde para bağışladığına yönelik bilgiler yer aldı. Özellikle Güneydoğu illerinden bir çok iş adamının, 5 milyon lira, 10 milyon lira gibi yüksek meblağlarda bağış yaptığı bilgisi muhalefet partilerine geldi. Bu da Erdoğan’ın hesaplarında rekor düzeyde bağışın toplanmasına yol açtı.

600 ÇALIŞANIN İSMİ BANKA ŞUBESİNE VERİLDİ

İş adamlarının, 9 bin liralık limiti ise çalışanları üzerinden bağıştı bulunarak aştıkları öğrenildi. Örneğin 200 işçisi bulunan bir iş adamının işçileri adına 2 bin 5 bin 9 bin lira üzerinden bağışta bulunduğu belirtildi. Hatta Güneydoğu kökenli bir iş adamının 600 çalışanının ismini banka şubesini vererek, 5 milyon liralık nakiti çalışanları adına Erdoğan’a bağışlamasını istediği kaydedildi. CHP ve MHP, konuyu hukukçularına inceletiyor. Bayram tatilini ardından konunun Meclis gündemine de taşınması planlanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları