loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'a hediye edilen sancak tartışma yarattı: Acilen cevap bekliyoruz

Erdoğan'a hediye edilen sancak tartışma yarattı: Acilen cevap bekliyoruz
Tarih: 27.03.2017 - 17:58
Kategori: Gündem

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, 24 Mart'ta kente gelerek toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Osman Zolan tarafından şehrin sancağının hediye edilmesini eleştirdi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, 24 Mart'ta kente gelerek toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Osman Zolan tarafından şehrin sancağının hediye edilmesini eleştirdi. Basın toplantısı düzenleyen Sancar, Cumhurbaşkanına hediye edilen sancağın, Denizli'nin sembolü ve 98 yıllık emaneti olduğunu belirterek, "Sancak, Denizli'mizin milli mücadelede heyecanı, şerefi ve duygusu olmuştur. Siz kendinize aitmiş gibi 1 milyonu aşkın vatandaşımızın değeri olan, emaneti olan, gururu olan sancağımızı kafanıza göre nasıl bir siyasi şov malzemesi yapabiliyor ve masa örtüsü gibi hediye edebiliyorsunuz. Sancakların ne zaman meydana çıkacağı ve nerede dalgalanacağı bellidir. Bayram değil, seyran değil Denizli'mizin sancağını Denizli'mizin haberi ve izni olmadan, Belediye Meclisi kararı olmadan, kentin valisinin haberi olmadan, hangi düşünceyle hediye edebiliyorsunuz. Bu yapılanı esefle kınıyorum" dedi.

"SİYASİ ŞOV OLARAK KULLANMAYIN"

Sancakların bayraktan sonra gelen önemli bir değer olduğunu ifade eden Sancar, "Bu sancak her misafir geldiğinde çıkarılıp 'Al sana hediye ettim' denilerek Denizli'nin cam horozu gibi insanlara verilemez. Sancaklar, Cumhurbaşkanı tarafından muharip alaylara, tugaylara ve milli mücadelede ölümüne mücadele eden gruplara verilir. Yani Sayın Cumhurbaşkanı sancak almaz, sancak verir. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, devlet teamül ve kültürünü de çiğnemiştir. Şehrimizin onurunu temsil edilen sancağın, siyasal şov olarak kullanılmamasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'dan acilen sancağımızla ilgili söylemlerin cevabını bekliyoruz" diye konuştu.

KENTTE MİLLİ MÜCADELEYİ BAŞLATMIŞTI

Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi, 15 Mayıs 1919 tarihinde tellallarla halkı topladığı müftülük binasının önünde bu sancakla fetva verip, milli mücadeleyi başlatmıştı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları